GP Welkom - 125 ccm

Daniel Pedrosa po fantastickém závěru vítězem úvodního závodu dne.

Po fantastickém závěru získal své první letošní vítězství španělský jezdec Daniel Pedrosa (40:46,694) jenž se na první pozici dostal až v posledním kole. Druhý dojel v africkém vedru mladý Ital Andrea Dovizioso (+0,356) jen si v tomto závodě velice statečně počínal proti zkušenějším soupeřům. Třetí místo patří stejně jako v Suzuce německému jezdci Steve Jenknerovi (+0,548), který využil chyby japonského jezdce Youichi Uie.
Čtvrté místo patří tedy Uiovi, který vodil startovní pole doslova celý závod. O své vedení přišel až v posledním kole a v poslední zatáčce celého závodu přišel i o stupně vítězů. Youichi dostal lehký smyk a následně vyjel do trávy. Toto vyjetí mu bylo osudné když se propadl na čtvrté místo. Pátý dokončil závod syn legendárního Angela Nieta Pablo před šestým členem vedoucí skupiny Alexem de Angelisem jenž vedoucí skupinu celý závod uzavíral a nikdy se nedostal na lepší místo.
Sedmé místo a zároveň první ve druhé skupině obsadil Mika Kallio před osmým Lucio Cecchinellem a devátým Masao Azumou. Desítku nejlepších uzavřel mladý Casey Stoner. Další body byly rozdělené mezi jedenáctého Gino Borsoie, dvanáctého Arnauda Vincenta, třináctého Héctora Barberu, čtrnáctého Simone Corsiho a patnáctého Mirko Giansantiho.
Český tým Elit Grand Prix tentokrát vyšel bodově naprázdno i když za sedmnácté místo Thomase Lüthiho se nemusí stydět.
Do vedení šampionátu se dostal Dani Pedrosa (33 bodů) před druhým Steve Jenknerem (32) a třetím Andrea Doviziosou (31). Čtvrtý je Stefano Perugini (25) jenž dnes odstoupil pro poruchu Aprilie ještě v prvním kole a pátý je smolař dnešního závodu Youichi Ui (23).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist