GP MotoGP - závod

Sete Gibernau vítězí ve svém letošním čtvrtém závodě třídy MotoGP.

Ze čtvrtého vítězství v letošní sezóně se radoval španělský jezdec Sete Gibernau (42:41,180), který zpočátku zaostával za vedoucím Rossim až o tři sekundy, ale vynikající jízdou se dostal na první místo na začátku 21. kola a toto vedoucí místo držel až do posledního kola, kdy na něj v klesání za depem úspěšně zaútočil Valentino Rossi. Ital však zvolil do poslední zatáčky defenzivní, pomalejší stopu a zatímco Sete držel nejideálnější stopu, byl na výjezdu právě italský jezdec pomalejší. Na druhém místě tak skončil Valentino Rossi (+0,060), který dával své zklamání najevo lidem okolo okruhu i tím, že jim opravdu pouze sporadicky zamával na pozdrav. Svou chybu Rossi přiznal i na tiskové konferenci, kde jinak sdílný Rossi pronesl tentokrát pouze několik slov, které se všechny točily okolo chyby ve volbě stopy v poslední zatáčce závodu. Pro třetí místo si po pádu Maxe Biaggiho dojel osamocený Troy Bayliss (+13,207) z Austrálie, který se představil s novým účesem.
Souboj se odehrával i o čtvrté místo, kde v polovině závodu mezi sebou soupeřilo celkem sedm jezdců. Někteří postupně nestačili na tempo (Checa), které udával Marco Melandri a Loris Capirossi, někteří naopak havarovali (Melandri). Za této situace se ze čtvrtého místa mohl radovat Loris Capirossi před velice šťastným Nicky Haydenem, který dokončil závod na pátém místě před šestým Tohru Ukawou a sedmým Shinyou Nakanem.
Pro osmé místo si dojel Carlos Checa, devátý skončil Olivier Jacque a desátý Norick Abe. Jedenácté místo obsadil Nobuatsu Aoki před dvanáctým Jeremy McWilliamsem, tedy dvojice jezdců, startujících na dvoutaktních strojích Proton KR3. Pro zbývající body si dojeli třináctý Makoto Tamada, čtrnáctý Colin Edwards a patnáctý Kenny Roberts jr.
Nový výfuk sice pomohl Gibernauovi k vítězství, z vedení v celkové klasifikaci se však i nadále raduje Valentino Rossi (187), který má na svém kontě o 29 bodů více než druhý Sete Gibernau (158). Třetí místo patří Maxu Biaggimu (130), čtvrté Lorisi Capirossimu (97) a páté Troy Baylissovi (80)
Šampionát Grand Prix má nyní krátkou přestávku, když následující závod se jede 17. srpna na našem okruhu v Brně.
Aktuální výsledky ze Sachsenringu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist