GP JAR - 1. kvalifikace

Roberto Locatelli, Randy De Puniet a Valentino Rossi vítězí v úvodní kvalifikaci na první závody Grand Prix.

125 ccm:
Vítězem úvodní kvalifikace třídy 125 ccm se stal dle předsezónních předpokladů italský jezdec Roberto Locatelli (1:41,522), který o 0,568 sekundy odsunul na druhou pozici svého mladšího krajane Andrea Doviziosu. Třetím jezdec v první kvalifikaci třídy 125 ccm byl dnes Mika Kallio (+0,761) s továrním motocyklem KTM.
Čtvrtou pozici vybojoval německý pilot Steve Jenkner před pátým Pablo Nietem a šestým Héctorem Barberou. Sedmou pozici obsadil Mike Di Meglio, osmou Mirko Giansanti a devátou Alvaro Bautista. Desítku uzavřel Marco Simoncelli.
Náš Lukáš Pešek skončil na druhém nejpomalejším stroji celého dne hluboko v poli poražených, když mu prozatím patří až 27. místo. Doufejme, že zítra dokáže mladý Pražan posunout svou startovní pozici trochu kupředu.
Thomas Lüthi s továrním motocyklem Honda RS 125W připravovaným česko-švýcarským týmem Elit Grand Prix skončil na dvacátém místě, zatímco jeho kolega Dario Giuseppetti z Německa je po první kvalifikaci na 25. pozici.
MotoGP:
Valentino Rossi potvrdil vzestup továrny Yamaha, který byl vidět při letošních IRTA testech a po vítězství v dopoledním volném tréninku zvítězil s časem 1:33,353 i v odpolední první kvalifikaci na úvodní závod letošního šampionátu MotoGP. O 0,025 sekundy zaostal za Rossim na druhém místě španělský jezdec Sete Gibernau, který se tak stal nejlepším jezdcem na stroji Honda. Jako druhý se prozatím kvalifikoval tovární jezdec Ducati Loris Capirossi, jenž za vítězem zůstal pozadu o 0,356 sekundy. První řadu by po dnešním dnu doplnil čtvrtý Max Biaggi (+0,377).
Na pátém místě se umístnil stále se lepšící motocykl Suzuki GSV-R v rukou amerického Mistra Světa Kennyho Robertse, který na šestou pozici odsunul svého krajana Colina Edwardse (Honda). Sedmou pozici vybojoval mladý Marco Melandri (Yamaha) před japonským pilotem Makoto Tamadou, devátou pozici obsadil mladý Nicky Hayden (oba Honda). Desítku nejlepších uzavřel Carlos Checa na továrním motocyklu Yamaha.
Nejlepší stroj Kawasaki skončil na jedenáctém místě, tedy na místě, na kterém se umístnil německý jezdec Alex Hofmann. Nejlepším motocyklem Aprilia bal stroj Shane Byrneho, který skončil na sedmnáctém místě, nejlepším Protonem KR byl na 21. pozici stroj Nobuatsu Aokiho, když jeho týmový kolega Kurtis Roberts do kvalifikace nenastoupil (objel pouze devět kol ve volném tréninku). Na posledním 22. místě skončil Michele Fabrizio na jediném motocyklu Harris WCM.
250 ccm:
Dle očekávání se z vítězství v první části kvalifikace také radoval Randy De Puniet (1:35,925), který na druhé místo odsunul celkem jednoznačně Sebastiana Porta (+0,544) a na třetí Manuela Poggialiho (+1,074). Čtvrtý skončil nejlepší jezdec na motocyklu Honda, kterým se dnes stal Daniel Pedrosa před pátým Fonsi Nietem, šestým Alexem de Angelisem a sedmým Hiroshi Aoyamou. Osmou pozici vybojoval Toni Elías před Alexem Debonem a Ericem Bataillem.
Náš Jakub Smrž zahájil sezónu nejprve dvanáctou pozicí ve volném tréninku, poté se umístnil v úvodní kvalifikaci na sedmnáctém místě (1:38,679).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist