GP Austrálie 250 - 2. kvalifikace

Toni Elías pokračuje vítězstvím v kvalifikaci v boji o světový titul. Jarda Huleš nakonec startuje z desátého místa.

Toni Elías pokračuje v honbě za světovým titulem, když dnes dokázal zvítězit v kvalifikaci na zítřejší závod třídy 250 ccm (1:33,771). Jako druhý skončil včerejší vítěz Sebastian Porto (+0,080), který o své Pole Position přišel až právě posledním kolem Toni Elíase. Třetí se místnil italský triatlonista Franco Battaini (+0,228), jenž odsunul na čtvrtý místo Randy De Puniet (+0,314).
Páté místo a tím i druhou řadu si zajistil Fonsi Nieto, který tak bude mít za cíl opět blokovat Manuela Poggialiho, jenž se dnes umístnil až na sedmém místě, když se mezi něho a Nieta vklínil Sylvain Guintoli z Francie. Druhou řadu doplní ještě osmý Roberto Rolfo z Itálie.
Deváté místo obsadil Naoki Matsudo, jenž tak na desáté místo odsunul našeho Jardu Huleše (+1,509), který dnes jako jediný z jezdců v prvních čtyřech řadách nedokázal zlepšit svůj včerejší výkon. Za Jardu se do třetí řady postaví domácí Anthony West, jenž nám předvedl jedno z nesportovních gest a také francouzský jezdec Erwan Nigon, který se umístnil na dvanáctém místě.
Lukáš Pešek (+2,347) podal dnes solidní výkon, který mu přinesl postup výsledkovou listinou a tak do startu závodu nastoupí na osmnáctou pozici startovního roštu.
Z9tra se zře10ě 0+že0e těšit na nevydaný boj o body, protože mezi devátým Matsudem a dvacátým Olivem je pouhá sekundy rozdílu, která muže být v závodě lehce smazatelná. Bez šance nejsou ani Baldolini a Stigefelt, kteří ztrácejí další dvě desetiny. Doufejme, že naši jezdci do bojů o světové body zasáhnou výrazným podílem.

Kompletní výsledky kvalifikace naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist