Dutch TT 250 - závod

Anthony West získává své první vítězství v Grand Prix, svého nejlepšího umístnění ve třídě 250 ccm dosáhl také náš Jakub Smrž.

Další z premiérových vítězství se zrodilo ve třídě 250 ccm, když naprosto výbornou jízdou zvítězil australský jezdec Anthony West (41:57,413) a zanechal za svým strojem o konečných 2,987 sekundy druhého Franco Battainiho. Úspěch Campetellova týmu podpořil i třetí v cíli Sylvain Guintoli (+10,661) z Francie.
Čtvrtý dokončil tento závod Manuel Poggiali před pátým Sebastianem Portem a šestým Roberto Rolfem. Sedmého místa se dočkal další francouzský jezdec Erwan Nigon, který na osmé odsunul německého jezdce Christiana Gemmela. Devátý dokončil tento mokrý závod další z francouzů Hugo Marchand před desátým Johanem Stigefeltem.
Druhou desítku načal jedenáctý Alex Debon, jenž v posledním kole odvrátil nápor našeho Jakuba Smrže. Kuba po drobném váhání v úvodních dvou kolech začal stahovat jednoho soupeře za druhým, ve třetím kole patřilo našemu jezdci ještě osmnácté místo, ale již v pátém kole proťal cílovou čáru na pozici s označením 16, aby rychle zlikvidoval dvousekundovou ztrátu na patnáctého. Šesté kolo jel již na tomto posledním bodovaném místě a stahoval čtyřsekundový odstup od Toni Elíase. V osmém kole jde před Elíase a na třináctého Debona má ztrátu čtrnácti sekund. Po chybě spojené s poruchou motocyklu Klause Nöhlese jde Kuba na dvanáctou pozici. Do posledního kola najíždí Kuba již se zlikvidovaným odstupem od Debona, když ho od tohoto španělského jezdce dělilo pouhých 0,627 sekundy. Nakonec tedy Debon odolal a Jakuba na jedenácté místo nepustil.
Třináctý za našim Smržem dokončil závod Toni Elías před čtrnáctým Alexem Baldolinim a patnáctým Klausem Nöhlesem.
V celkovém pořadí šampionátu nadále vede Manuel Poggiali (101). Na druhé místo se nyní dostal Roberto Rolfo (86) a na třetí klesl Toni Elías (84). Čtvrtý je Randy de Puniet (81), který v tomto závodě havaroval hned v jeho úvodu. Páté místo drží Fonsi Nieto (81), který naopak odstoupil pro poruchu v sedmém kole tohoto závodu. Náš Jakub Smrž (7) je nyní na 22. místě.
Pokud se zdaří spojení s Kubou (po závodě třídy MotoGP), přinesu vám krátké hodnocení závodu přímo z úst našeho dnes úspěšného jezdce.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist