Ducati Marlboro před Estorilem

Tovární tým Ducati Marlboro se těší na další závod MotoGP, od kterého si slibuje další výrazný úspěch strojů Ducati Desmosedici.

Po závodě v Brně, kde oba jezdci týmu Ducati Marlboro bojovali o vítězství, se italský tovární tým již plně soustředí na příští víkend, kdy se jezdci Troy Bayliss a Loris Capirossi představí v poslední evropské Grand Prix před dlouhou "štrekou" zámořských závodů. Návrat do Evropy pak zajistí až v prvním listopadovém víkendu finále ve Valencii. Již v Brně představila továrna Ducati na svých strojích Desmosedici několik nových částí rámu tohoto silného stroje, v Estorilu by mělo k předchozím dílům přibýt několik dalších součástek, jenž mají za úkol ještě zlepšit jízdní vlastnosti stroje.
V Estorilu se tak představí Capirossi a Bayliss s novou přední vidlicí Ohlins, která je především silnější a měla by zajistit lepší stabilitu při brždění a zlepšit chování stroje při průjezdu zatáčkami. "Tuto novou vidlici jsme testovali v Brně, den po závodu," říká technický ředitel týmu Ducati Marlboro pan Corrado Cecchinelli. "Lorisovi se teto vidlice velmi zalíbila a to i především ve slučitelnosti s novými pneumatikami Michelin. Dokonce s touto vidlicí jel rychleji než v samotném závodě, i když při testování používal závodní pneumatiky. Protože si zlepšil na závodních pneumatikách svůj čas i Troy, jedeme do Estorilu v sebejisté náledě. Při zimním testování jsme v Estorilu dobře jezdili a tak když je nyní náš motocykl ještě lepší, můžeme tam udělat některé příjemné kroky."
Stejnou myšlenku potvrdil i ředitel týmu Ducati Marlboro pan Livio Suppo. "Motocykl byl velmi mladý, když jsme tam poprvé testovali," říkal Suppo na adresu estorilského okruhu. "Bude zajímavé pozorovat jak daleko jsme za tu dobu došli. Oba naši jezdci jsou s novými díly spokojení, zdá se, že motocykl je stále lepší a lepší.
Italský jezdec Loris Capirossi již dokázal světu, že stroj Ducati Desmosedici je vítězný stroj, když dokázal být první v katalánském Montmeló. V Brně mohl tento úspěch potvrdit, jenže porucha na elektroinstalaci ho zastavila jen několik kol před cílem.
"Vše co se mi stalo v Brně jsem již hodil za hlavu," upozorňuje Capirex. "Přinejmenším ten závod ukázal, jak je motocykl nyní dobrý a proto si myslím, že Estoril nebude špatný. Během zimního testování jsem tam dobře jezdil, ale motocykl se od té doby hodně změnil a tak mě čeká opatrná práce na nastavení stroje. Během tohoto roku jsme udělali slušný pokrok a jsme nyní na dobré úrovni. Nový rám, který jsme dostali před Brnem, pomohl zlepšit celkovou rovnováhu motocyklu a nové vidlice Ohlins spolu s novou přední pneumatikou Michelin, které jsme zkoušeli v Brně, učinily tento motocykl dokonce ještě lepším při změnách směru jízdy a také při ostrém brždění. Myslím, že každý může vidět, že se pohybujeme správným směrem. Testovací tým nám hodně svou tvrdou prací pomáhá a já je za to oceňuji. Okruh v Estorilu mám rád a motocykl tam vypadal dobře, ačkoliv malá šikana na okruhu se mi moc nelíbí, je trochu nešikovná. Myslím si, že je to však stejné pro každého v MotoGP. Máme mnoho výkonu a velkou rychlost, což bude dobré na dvou dlouhých rovinkách."
Již třetí pódiové umístnění v letošní sezóně předvedl v Brně premiant Troy Bayliss z Austrálie. Tentokrát však dosáhl třetího místa s minimální ztrátou na vítězného jezdce, která nebyla ani jednu sekundu. Tento úspěch by jistě chtěl Bayliss v Estorilu minimálně vyrovnat, ovšem všichni víme, že tomuto jezdci moc nesedí voda, a protože Estoril leží poblíž Atlantického oceánu, můžeme se nečekané změny počasí dočkat například právě před závodem třídy MotoGP.
"Motocykl již vypadá dokonaleji a já se na něm nyní cítím daleko lépe a především klidněji," říká australský Mistr Světa třídy Superbike. "Brno ukázalo, že mohu jezdit vepředu a to je místo kde chci být neustále. Estoril je další místo, které jsem navštívil mimo sezónu, ale motocykl se od té doby hodně změnil. Okruh je hrbolatý a klikatý, ale užiji si jej, bude legrace. V Brně jsem dostal nový rám, který usnadnil jízdu při změnách směru a já se nyní těším, jak budu pracovat na nové přední vidlici.
Troy Bayliss v těchto dnech také očekává narození třetího potomka, který již předem dostal jméno Oliver. Baylissová manželka Kim by ho měla porodit začátkem října. "Doufáme, že se Oliver narodí o trochu dříve, aby mu mohl Troy říci ahoj ještě předtím, než odcestuje k třem těžkým závodům v Japonsku, Malajsii a Austrálii," říká Kim Baylissová, matka sedmiletého syna Mitchella a pětileté dcery Abbey.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist