Déšť ruší testy

Přívaly vody, které začínají padat z nebe, ruší testování nejen na okruhu Jerez de la Frontera, ale i v kalifornské Laguna Sece.

Na okruhu Jerez de la Frontera v těchto dnech testuje továrna Yamaha. Dnes měl být druhý den testů, ale pro vytrvalý noční déšť, který pokračoval celé dopoledne byl dnes test zrušen. Slunce trochu osušilo okruh až ve dvě hodiny odpoledne a tak se na svou jízdu vydal Olivier Jacque, ale dokázal zajet pouze čtyři kola a pak havaroval. Při své havárii si zranil svou ruku. Po této příhodě zůstali všichni jezdci ve svých boxech a na trať se již nevydali. Test by měl pokračovat zítra.
Nepřízeň počasí nepanuje pouze v Jerezu, ale ohrožuje i nadcházející testy týmů AMA Superbike, které se mají konat na montereyském okruhu Laguna Seca. Nad vyprahlou lagunou se zatáhly mraky a neustále prší. Pro týmy AMA to znamená doslova katastrofu. Všichni víme, jak déšť doslova zrušil první oficiální Dunlop testy tohoto šampionátu na okruhu Daytona na Floridě. Jezdci si tak slibovali, že v Laguna Sece si vše vynahradí. V současné době se tak zdá, že zřejmě nejpřipravenější tým bude tovární tým Suzuki, tedy tým Yoshimura Suzuki, který v minulém týdnu absolvoval ve hvězdné společnosti testy na malajsijském Sepangu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist