Colin a Nori o Austrálii

Colin Edwards a Noriyuki Haga krátce hodnotí své vystoupení na okruhu Phillip Island.

Oba stroje Aprilia RS3 Cube dokončili závod MotoGP na okruhu Phillip Island, na body se však dostal pouze jeden z továrních motocyklů, když japonský jezdec Noriyuki Haga dokončil závod na čtrnáctém místě.
"Měl jsem dobrý start a vše dělal jak nejlépe šlo," vzpomínal Haga po závodě. "Velmi mě zlobil vítr, který v různých místech hodně pohyboval mým motocyklem. Udělal jsem proto několik chyb. Nebylo snadné jezdit v těchto podmínkách, velký problém jsem měl hlavně s předním kolem."
Druhý jezdec týmu - Colin Edwards II. prohrál svůj souboj o bodovanou patnáctku s Andrew Pittem o pouhých 0,55 sekundy, když si přijel pro nepopulární šestnácté místo.
"Měl jsem špatný start a v první zatáčce jsem se dostal doprostřed neuvěřitelného chumlu," říká naopak o závodě texaský jezdec. "Všude byli jezdci a já nebyl schopný bojovat. Neměl jsem žádný cit pro tento motocykl. Omlouvám se, ale opravdu jsem nemohl udělat víc než tohle ... neměl jsem žádny cit pro předek motocyklu."
Vedoucí týmu pan Gigi Dall'Igna objasnil v tiskové zprávě příčinu Colinových problémů v závodě. "Den začal pro Colina špatně, když se ve Warm Upu projevila na jeho prvním stroji technická porucha a do závodu tak musel Colin nastoupit na rezervním motocyklu, na kterém nebyly nastavené přední vidlice, jenž nebyly často testované. Proto jsme nedosáhli dobrého výsledku. Nori měl dobrý start, ale vítr zkomplikoval zbytek jeho závodu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist