Bostrom pojede napříč Amerikou

Ben Bostrom plánuje se svým novým kabrioletem Cadillac 1964 El Dorado cestu napříč Amerikou.

Celkem spokojený s výsledky testování na novém okruhu Barber Motorsports Park se vrátil domu do Las Vegas americký jezdec Ben Bostrom. "Testovaní na Barber v minulém týdnu bylo opravdu dobré," vzpomíná Ben Bostrom. "Byl jsem pěkně rychlí, ale stejně potřebuji pro zářijový závod ještě o půl sekundy zrychlit. Jak jsem říkal dříve, Barber je jeden z nejkrásnějších okruhů na celém světě."
Ben ve svém vyprávění také otevřel otázku, kterou se snaží zodpovědět i ostatní jezdci, kteří se doposavad na tomto novém okruhu svezli a sice špatnou přilnavost okruhu a velkou hrubost asfaltu, který rychle ničí pneumatiky. "Je tam hodně přilnavosti, ale zároveň také žádná," upozorňuje tovární jezdec Hondy. "Během dvanácti kol jsem vždy zničil přední pneumatiku. Myslím si, že jsou ovšem všichni na stejné lodi. Můžeme jezdit s měkkou pneumatikou mnoho kol, ale tady jsem nasadil tvrdou pneumatiku na přední kolo a stejně se roztrhala. Ještě máme několik týdnů, abychom se na to připravili [závod AMA Superbike se jede na tomto okruhu až koncem září - poz. Racing] . Příští týden jsem stejně ve Virginii, abych se připravil na nadcházející závod."
Ben Bostrom také v Birminghamu získal nový vůz. Jedná se o červené El Dorado z roku 1964 s krásným bílým vnitřkem. Ben jako fanoušek takovýchto vozů byl pochopitelně nadšen. "Velmi brzy ho budu řídit napříč zemí," přibližuje své plány Ben Bostrom. "Je to skutečně rychlé auto. Bude to hezký výlet v otevřené plavbě. Pojedu napříč státy se zastávkou v nějakých termálních lázních a někde ve skalních útesech. Vždy jezdím do Colorada a Utahu, je to tam opravdu krásné. Pak se vrátím domů do Vegas."
Vedle plánované cesty ve svém novém Cadillacu se také Ben zmínil o svém bratru Ericovi, který v nedávných dnech absolvoval u Dr. Tinga operaci svého zraněného ramene. "Přišel jsem o svého tréninkového partnera a tak se již těším, až bude opět zdráv."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist