Bayliss a Capirossi po Motegi

Jezdci týmu Ducati Marlboro jsou rádi, že je konečně konec tohoto víkendu. Troy Bayliss pomáhal Edwardsovi dostat se zpět do závodu po havárii v prvním kole.

Těžký debut prožil tým Ducati Marlboro na okruhu Twin Ring v japonském Motegi. Loris Capirossi dokončil závod až na devátém místě, zatímco Troy Bayliss odstoupil již během úvodního kola, když se stal nevinnou obětí havárie v první zatáčce, kterou způsobil divoce jedoucí John Hopkins. Tým Ducati Marlboro přesto odjíždí z Motegi spokojený, protože nyní již na něj čekají pouze okruhy, na kterých v minulosti již testovali a mají tedy základní data pro nastavení motocyklů již k dispozici.
"Toto byl pro nás poslední nový okruh. Nyní již máme základní znalosti ze všech okruhů MotoGP a to je velmi důležité," říká technický ředitel Ducati Marlboro pan Corrado Cecchinelli. "Nebyli jsme zde schopni poskytnout našim jezdcům nejlepší motocykl. Někdy se to však přihodí a tak nemůžeme být zklamaní z dnešního závodu, protože to pro nás byla velká zkušenost. Naši jezdci nemohou zde v Motegi brzdit pozdě jako ostatní jezdci. Musíme učinit něco s celkovou rovnováhou, máme již nějaké nápady. Brzdy jsou zde vše, pokud nemůžete v Motegi brzdit pozdě, nemůžete zde vyhrát."
Více jak 500 členů japonského Ducati klubu sledovalo cestu Lorise Capirossiho za devátým místem, který odstartoval do závodu ze druhé řady, jenž si vydobyl po dvoudenní kvalifikaci.
"Byl to velmi těžký závod," komentoval dnešní den Loris Capirossi po dojezdu do cíle. "Motocykl nebyl pro tento okruh ideální, ale je to pro nás rok učení a proto byl dnešek pozitivní v podmínkách učení. Motocykl se nechoval tak jak bych při brždění potřeboval. Měl jsem pouze čtyři tréninky pro nalezení optimálního nastavení, bohužel jsem ho za tuto dobu nenalezl. Nicméně bych řekl, že ve všeobecných podmínkách jsme velmi konkurenční. V Riu jsem měl dobré nastavení, ale menší technický problém během závodu, zde jsem nedokázal nalézt správné nastavení."
Australský jezdec Troy Bayliss vkládal po kvalifikaci vysoké naděje do odpoledního závodu. Australský nováček šampionátu se v každém závodě ukázal v dobrém světle, tentokrát nemohl svou tradici na nových okruzích potvrdit, když byl již v první zatáčce sestřelen. Troy Bayliss nicméně ukázal svůj kamarádský přístup, když pomohl roztlačit do tohoto incidentu zapojeného Colina Edwardse a tím svému soupeři pomoci k návratu do závodu.
"I bez tohoto byl víkend dost těžký," vzpomíná na havárii bývalý Mistr Světa Superbike Troy Bayliss. "Měl jsem dobrý start a vše při nájezdu do první zatáčky vypadalo dobře. Pak Hopkins vrazil zevnitř do Carlose a jak padali, tak mě vzali také. Já jsem v pořádku, ale moje helma je od štěrku zničená, zničené byli také pneumatiky. Přinejmenším jsem alespoň pomohl Colinovi dostat se z toho štěrku, protože žádný z traťových komisařů mu nepomohl. Podal jsem mu tedy svou ruku. Později se tomu jistě zasmějeme. Pokud jde o mou havárii, můžu se pouze smán nebo křičet, raději se přikloním ke smíchu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist