Battaini přišel o triathlon

Franco Battaini se zranil na IRTA testech v Jerezu a přišel nejen o další testování, ale i o závod oblíbeného triathlonu.

Italský jezdec Franco Battaini namísto cesty do Portugalska odcestoval rovnou z Jerezu do Itálie k odbornému vyšetření po svém ošklivém pádu a k následné rehabilitaci, kterou chce urychlit tak, aby 6. dubna mohl startovat na okruhu Suzuka.
Franco Battaini ze začátku testů na okruhu Jerez de la Frontera havaroval a při tomto pádu si přivodil trojitou frakturu nohy. “Byl to hloupý pád. Použil jsem pneumatiku, která byla příliš tvrdá na podmínky okruhu kde jsem měl použít raději měkčí pneumatiku“, komentuje Batta svou havárii. “Byl jsem na zemi dřív než jsem si to uvědomil. Je to opravdová hanba, měl jsem již odjeto čtyřicet kol a druhý nejlepší čas. Když jsem sledoval jezdce v následujících dnech viděl jsem, že náš motocykl byl připravený opravdu dobře. Za zbytek víkendu mě již předjelo pouze šest jezdců. Cítí, že mohu být ještě rychlejší.“
Třicetiletý jezdec nyní odpočívá ve svém domě, kde bude následujících dvacet dnů doufat v rychlý srůst zraněné kosti. Během tohoto doufání může Battaini lehce posilovat nohu. “Doktor Costa mi připravil speciální fiksaci, která mi dokonce dovoluje chodit plavat, ale v tuto dobu to je jediné cvičení, kterého jsem schopný“, říkal jezdec jenž tak přišel o start na triatlonových závodech v italské Brescii, na které se dlouho připravoval stejně jako doposud Battaini neví zde se alespoň jako divák zúčastní soukromých Aprilia testů na okruhu Mugello. “V tu dobu budu muset tvrdě pracovat na svém tělu abych se ujistil, že budu schopný startovat v Japonsku. Pokud se nedostaví nějaké komplikace, měl bych být na Suzuku připravený a já budu připravený na první závod“, vzkazuje světu svalnatý italský pilot.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist