Abajafans Mecheche 2019

Stejně jako každým rokem se i letos sešli nejbližší fanoušci jediného českého jezdce MotoGP na již v pořadí dvanáctém Abaja fans Mecheche (kousek od Brna na Troubsku v Katolickém domě). Symbolicky v 17.17 hodin předseda spolku Abaja fans-KPO Jiří "Doča" Dočekal pozval na pódium hlavního aktéra setkání Karla Abáju Abrahama. Karel nejprve obdržel dort k nedávným 29. narozeninám, mnoho osobních gratulací a pustil se do pohotových odpovědí.

Karel Abraham odpovídal na dotazy připravené jednak konferenciérem a reagoval i na samotné dotazy "domácího" publika. Postupně jsme se tak dozvěděli i skutečnosti, které právě patří do kategorie "rodinného kruhu" nejvěrnějších fans. Přišla také řeč na jezdce MotoGP, nové jezdecké sestavy pro rok 2019 a jejich případná soužití a kolegialitu. Pár otázek směřovalo na techniku a samozřejmě nový tým a jeho složení.

S Karlem byla následně na pódiu legenda československého motoristického sportu Bohumil Staša, který tak  uzavřel pomyslnou trojici největších mistrů dvou kol, kteří se na akci pořádanou spolkem dostavili v předešlých letech. Byl tu již Peter Baláž a Pavol Dekánek.  Že je pan Staša známý svým stylem humoru "co na srdci to na jazyku" ví samozřejmě každý, kdo měl již někdy tu čest. Staša na začátku svých historek  vzdal upřímný obdiv svému mladšímu kolegovi a jal se doplňován dotazy konferenciéra. Vyprávěl o době, kdy jezdil jako tovární jezdec ČZ a později i Jawy. Že to bylo vyprávění hodně zajímavé není třeba jistě nijak zdůrazňovat. Došlo i na společné odpovědí na dotazy  obecenstva. Humorné srovnání dob v nichž oba jezdci prožili/prožívají kariéru závodního jezdce. Tím bylo toto společné vystoupení zakončeno. Bohumil Staša obdržel dárek v podobě takzvaných podpisových kartiček . Základem byla fotografie jejíchž autorem je známý brněnský motonovinář Tomáš Gescheidt. Tyto kartičky byly následně ve velké míře využity.

Na pódium se pak dostavil otec našeho jezdce Karel Abraham starší, který zastoupil i chybějící ředitelku Automotodromu Brno paní Ivanu Ulmanovou. Ta se nestačila vrátit z dovolené, jelikož letadlo mělo zpoždění. Pan Abraham dal možnost nahlédnout do zákulisí vyjednávání a příprav Brněnské GP. Vyslechl mnoho dotazů a na všechny s humorem a fundovaností pohotově odpověděl.

Posledním hostem byl devítinásobný účastník vytrvalostního závodu Paříž-Dakar Ivo Kaštan. Že umí nejen ve stupačkách vytrvalostní motorky dokázal i zde. Celé své zajímavé vystoupení odvyprávěl ve stoje. V roce 1996 začínal jako amatér a v letech 2004 - 2007 startoval jako profesionál v prestižním francouzském týmu GAULOISES International. Právě tato motorka byla součástí večera. Jeho povídání se točilo hlavně kolem vytrvalostních závodů. Řeč přišla i na konstrukci, výrobu motocyklů a speciálních invalidních vozíků.

Na závěr proběhla tombola o mnoho hodnotných cen a někteří se odebrali do svých domovů, jiní pokračovali jistě do ranních hodin v příjemně započaté akci ... . Spolek ABAJA FANS, takto zakončil své dvanácté Mecheche. Dříve než začne s přípravou  na 13 akci čeká ho další sezona Moto GP a v ní i domácí GP, kde se pravidelně schází na své tribuně "D". V plánu je i každoroční zájezd na zahraniční GP. Tentokrát volba padla  na "Dutch TT Assen" v Holandsku.

Novinkou letošního působení klubu  bude i veřejná akce pro všechny kdo mají rádi plochou dráhu. Dostanou se tak s ABAJAFANS-KPO z.s ve spolupráci JEDOTOUR a.s. , na dva dny do Varšavy se vstupenkou na WARSAW FIM Speedway Grand Prix of Poland.  Jedná se o autobusový zájezd, včetně  1x ubytováni. Chcete-li se stát součástí kotle 55 000 bouřících diváků, určitě neváhejte.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Lubor Horák - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Pastell přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
barbero přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist