Hodne brzky konec kariery Stefana Bradla

17-ti lety nemecky jezdec Stefan Bradl z Bavorska oznamil celkem prekvapive konec sve zavodni kariery.

„S novym tymem se absolutne nemohu shodnout", rekl syn vicemistra sveta z roku 1991, Helmuta Bradla, kdyz oznamil v minulych dnech "hozeni rucniku do ringu".
Po trech testech sveho noveho tymu Repsol-Honda-Junior oznamil mlady Nemec konec sve zavodni kariery. "Nova situace mi neprinesla vubec zadnou radost a za techto okolnosti nejsem schopen predvest zadny vykon." Jako hlavni duvod napeti mezi tymem a jezdcem uvadi vloni jeste jezdec tymu KTM - Junior to, ze jeho otci byl zakazan vstup do boxu. "Pritom jako byvaly zavodnik byl pro me velmi dulezitou osobou", vysvetlil dale Stefan Bradl.
Takze po pouhych 4 letech skoncila zavodni kariera tohoto nadejneho jezdce. V roce 2003 debutoval Bradl v Honda-Rookies-Cupu a skoncil celkove jako 7. V roce 2005 vyhral na KTM nemecke mistrovstvi tridy 125 ccm a stal se tak nejmladsim nemeckym mistrem historie.
Ovsem jeho kariera jezdce Grand Prix byla uz od zacatku velmi svizelna. V losnke sezone ziskal na sve konto pouhe 4 body a skoncil v sampionatu jako 25. Jelikoz ale jeho smlouva obsahovala klauzuli o tom, ze musi celkove skoncit do 15. mista, byl od KTM vyhozen. S velkou pomoci Dorny ziskal ovsem misto u tymu Repsol-Honda a tak dostal druhou zivotni sanci. Ovsem v tomto tymu se mlady Bavorcan necitil dobre a tak se chce v budoucnu venovat tomu, aby se vyucil prodavacem.
"Tomuto venuji nyni celou svou energii", uzavrel svou zavodni kapitolu Stefan Bradl.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist