Cal Crutchlow k Ducati?

Továrna z Borgo Panigale je pochopitelně nespokojena se současnými výkony aktuálních továrních pilotů a hledá proto mladé agresivní jezdce typu Cala Crutchlowa či Pola Espargara. A právě britskému jezdci Crutlowovi nabídla dvouletou smlouvu!

Pilot Yamahy Cal Crutchlow zatím v průběhu této sezóny všechny nadchl svými Top výsledky. Kromě toho v Silverstone všechny přesvědčil i o svých vedlejších kvalitách, tedy ohromné vůli a bojovnosti, když přes silné bolesti ve svém zlomeném a vykloubeném levém kotníku dokázal z posledního 20. místa na startovním roštu projet pod šachovnicovým praporkem jako 6.!
Týmový šéf Ducati Vittoriano Guareschi byl tímto agresivním výkonem opravdu nadšen: "Ano, jednáme s Calem. Je hodně rychlý a jezdí agresívně. Myslím si, že by byl schopen zajíždět s naším motocyklem velmi dobré výsledky. Doposud je sice pilotem Yamahy, a Yamaha ho jistě hodně pečlivě pozoruje. Pro nás by jistě nebylo vůbec jednoduché ho získat a pro Yamahu by nebylo vůbec jednoduché, takového dobrého jezdce ztratit."

Už po Barceloně začala první jednání mezi Ducati a managementem Cala Crutchlowa.
Pro Crutchlowa je ale loajalita k Yamaze hodně důležitá, on sám by velmi rád postoupil do továrního týmu Yamaha-Factory: "Chci zůstat u Yamahy, ale sám nevím, jestli u Tech3 nebo v továrním týmu. Pokud bych se mohl rozhodnout sám, tak bych chtěl závodit jako tovární jezdec v týmu Tech3. Ale my všichni víme, že by to bylo hodně těžké. Já sám se vidím příští rok i nadále u Yamahy, jestli to ale vyjde, to se teprve ukáže. Pokud budu jezdit dobře, tak chci do továrního týmu".

Lin Jarvis, šéf továrního týmu, ale tovární materiál pro Crutchlowa, pokud by chtěl zůstat v týmu Tech3, absolutně vylučuje: "Nemyslím si, že by to pro nás bylo řešení. Nemáme totiž stejné podmínky jako Honda. Také Ben Spies neměl v Tech3 tovární materiál. Taková nerovnost by do týmu Tech3 přinesla pouze problémy".
Potom, co Jorge Lorenzo je na další dva roky u Yamahy jasnou jedničkou, zvýšila se poptávka po druhé tovární motorce: Ben Spies, Andrea Dovizioso a Cal Crutchlow mají jistě velmi dobré šance, změnit motorku by chtěl dokonce i Dani Pedrosa...Návrat Valentina Rossiho k Yamaze se sice zdá neuvěřitelný, ale i ten je možný!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist