MOTOTIP FUCHS OIL Cup v motoskijöringu - Nové Dvory

V sobotu 10.1.2009 se konal v Nových Dvorech u Opařan úvodní závod pětidílného motoskijöringového seriálu MOTOTIP FUCHS OIL Cup 2009. Na startu se sešlo celkem 23 dvojic. Za mrazivého počasí přihlíželo jejich zápolení zhruba 700 diváků. Trať byla poměrně rychlá a odpoledne už i značně zledovatělá a tak diváci byli často svědky nejrůznějších pádů.

Již základní jízdy nastínily, kdo bude ve finálových jízdách favoritem. Do velkého finále se překvapivě neprobojovala dvojice Krch s Bartůňkem ze Setto Racing. Vyhráli však alespoň finále malé a tak skončili celkově šestí. V hlavním finále o 1.-5. místo se pak strhla urputná bitva. Během pěti kol se ve vedení vystřídaly hned tři dvojice. Největší vyrovnanost však prokázal Martin Kočí s lyžařem Janem Zídkem z CJP Teamu a stali se tak vítězi tohoto úvodního závodu. Těsně za nimi dojela dvojice Jiří Hrobský s Janem Jouzou z Motosportu Chýnov. Smůlu měli při jednom z předjížděních manévrů o vedení domácí bratři Radek a Miroslav Barešovi, startující za Motoclub Milevsko, když na zledovatělém podkladu upadl lyžař. Nakonec brali třetí místo.
Překvapením bylo čtvrté místo narychlo poskládaného tandemu Schmidt-Novotný a s pátým místem byli hodně spokojeni také Jírovec s Kyrijanem.
Vložený závod solo motocyklů pak suverénně vyhráli účastníci motokrosového mistrovství ČR Martin Krch před zkušeným Jiřím Hrobským.
Již tuto sobotu 17.1.2009 se pojede druhý závod seriálu v Rodné u Mladé Vožice. Trať bude oproti loňskému závodu umístěna přímo ve vsi za místním kulturním domem, kde se bezprostředně po závodech bude konat i vyhlášení vítězů závodu. Pořadatelem je Motosport Chýnov.
Více informací najdete též na www.motosportchynov.cz nebo na www.motoclubmilevsko.cz
Tréninky v Rodné začínají v 10:00 hod., závody pak ve 12:30 hod.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist