Jediný závod rozhodl o letošním vítězi OPEN MČR v motoskijöringu

Letošní zima motoskijöringu vůbec nepřála. „Nakonec můžeme být rádi, že se podařilo odjet díky velkému úsilí rudnických pořadatelů alespoň jeden mistrovský závod. V historii našich závodů tak pošesté vyhlásíme mistry z jediného závodu. Poprvé se titul bude stěhovat do ciziny, konkrétně do Lotyšska, protože letos mohli bodovat i zahraniční jezdci,“ uvedl Josef Vašíček za organizační výbor seriálu.

Motoskijöring je zimní disciplína motocyklového sportu. Posádku tvoří jezdec motocyklu a lyžař, který se drží za lano za motocyklem. Název pochází z norského slova skikjøring, které znamená doslova „řízení na lyžích.“ Z neznámého důvodu při pojmenování sportu vypadlo písmeno k. Slovo skijöring, skijøring nedává v norštině (popř. dánštině, švédštině) smysl.

V sobotu 9. března 2024 budou nejlepší jezdci a lyžaři slavnostně vyhlášeni v Dobřanech v Orlických horách. Začínat se bude od 14.00 hodin v místním „Dřeváku.“ Oceněno bude pět nejúspěšnějších posádek v OPEN MČR v motoskijöringu „Orion-Shiva KTM 2024.“

„Zveme všechny příznivce motoskijöringu na vyhlášení seriálu. Díky místním pořadatelům můžete počítat i s hojným občerstvením,“ uzavřel Josef Vašíček.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist