MMČR v motokrosu 2021 – Sezona startuje nedělními závody v Pacově

Kapitoly článku

Pacov 2021: Týmové reporty

HT Group Racing Team

Letos náš tým bude reprezentovat šest závodníků. V té nejsilnější kubatuře nás bude reprezentovat Václav Kovář, který musel zimní přípravu přizpůsobit koronavirovým opatřením a na motorku usedl až po novém roce. Jeho cílem je cítit se dobře na motorce a zůstat zdravý! Dalším pilotem je Martin Michek, který skloubí své motokrosové aktivity s těmi dakarovými. Do MX1 se přesouvá také Patrik Liška a to hlavně z důvodu, že nebyl dostatek motorek. Závody si chce užívat na maximum. Do nižších dvěstěpadesátek k nám přistoupil Jan Wagenknecht, jehož hlavní prioritou bude seniorské MMČR. Do závodů dá maximum a chce z nich odjíždět spokojený. Jirka Matějec bude v letošní sezóně sedlat dvoutaktní motocykl. Mezi jeho ambice patří boj o pódium. Šestým jezdcem do party je Marek Sukup, který letos pojede na čtyřtaktu. Marek dá vždy do závodu všechno, ale sám ví, že to v letošní konkurenci bude těžký oříšek!

Orion Racing Team

Po dlouhé covidové pauze se do Pacova těšíme dvojnásobně. Místní dráha patří k nejoblíbenějším u nás, ale taky prověří jezdce, jak na tom jsou s fyzickou kondicí. Zkušený matador Orion KTM Racing Teamu Petr Bartoš bude v Pacově obhajovat veteránský titul. Pokud mu zbydou síly, zkusí prohnat mladíky v hlavní třídě MX1. Jonáš Nedvěd letos bude sedlat nově KTM 450 ccm. Jeho výsledky očekáváme v TOP10. V přípravě naznačil, že by se to mohlo povést. Junior Petr Rathouský si již na dvěstěpadesátku KTM zvykl a chtěl by zase bojovat o příčky nejvyšší ve skupině MX2. Letos jsme do pětaosmdesátek angažovali mladé závodníky Dominika Kučeříka a Martina Čevenku, kteří po prvních juniorských závodech naznačují dobré ambice.

Haas Racing Team

V letošní sezóně náš team bude stejně jako vloni reprezentovat Max Nagl v MX1 a Martin Vondrášek v MX2. Nad startem letošní sezóny visel kvůli pandemii koronaviru dlouho otazníka nebylo jasné, kdy nám to situace umožní. Max Nagl svoji přípravu neodkládal a připravoval se na maximum jako každý rok. Na motorce najezdil spoustu hodin na různých tratích a my věříme, že je připraven na sto procent. Bohužel hned první závod v Pacově je v termínové kolizi se seriálem ADAC MX Masters, který pro nás a Maxe bude prioritou. Celkem se jedná o tři kryté termíny, tahle situace nás samozřejmě moc mrzí. Na startu v Pacově, který mimochodem patří mezi nejatraktivnější tratě u nás, se představí pouze Martin Vondrášek, který se na sezónu připravoval individuálně. Věříme, že bude chtít svoji pilnou přípravu co nejlépe zúročit. Martin se ukázal na prvním juniorském šampionátu, kde toho ale moc nepředvedl. Budeme mu držet palce, ať se mu podaří zajet co nejlepší výsledek.

Osička MX Team

V sezoně 2021 bude Osička MX Team i nadále reprezentovat Šimon Jošt, kterého uvidíte startovat ve třídě MX2. Rád by se pokusil o obhájení titulu z loňského roku. V minulém roce jste bohužel na závodech nemohli vidět Slováka Tomáše Kohúta, kterého vyřadilo ze hry zranění kolene. Letos už je stoprocentně připraven a stejně jako Šimon pojede na motorce KTM 250 SX-F. Umístění v TOP5 by bylo super! Nováčkem týmu je Martin Krč, který bude tým reprezentovat v silnější kubatuře MX1. Samozřejmě záleží jaká konkurence se letos na MMČR sjede, ale byli bychom moc rádi, kdyby Martin obsazoval pódiová umístění tak, jako tomu bylo v sezoně 2020. Jsme rádi, že je začátek sezóny konečně tady. Kluci strávili více než měsíc ve Španělsku a na motorce se snaží sedět třikrát do týdne. Zimní příprava byla tedy kvalitní, tak doufejme, že se vyplatila. A teď už hurá na startovní rošt mezi ostatní závodníky.

YAMAHA Čepelák Racing Team

YAMAHA Čepelák Racing Team startuje v letošní sezóně ve složení Aneta Čepeláková ve třídě Žen, David Lupač bude závodit na stopětadvacítce, Marek Lupač na malém motocyklu o objemu 85 ccm, Vojtěch Soukup ve třídě MX2 a Zdeněk Blábolil ve Veteránech. Zimní přípravu jsme mimo Českou republik absolvovali i v Itálii, kde panovaly mnohem příznivější tréninkové podmínky než v Čechách v souvislosti s covidem. Vzhledem k nízkému věku většiny týmových jezdců bude letošní sezóna hlavně o sbírání zkušeností na republikových závodech. Na opačné straně máme Zdeňka Blábolila, který bude nováčkem ve třídě veterán a doufáme, že o sobě dá výsledkově vědět.

HULHO Motocross Team

Na jezdecky i divácky oblíbenou trať do Pacova se moc těšíme. Místní pořadatel každým rokem potvrzuje, že zde dokáže uspořádat závody na té nejvyšší úrovni, za což mu patří uznání. Ve třídě MX1 nás bude reprezentovat Ruda Weschta a Ladislav Červenka. Jaká byla naše příprava, se ukáže až v průběhu sezóny. Jako hlavní cíl si tedy dáváme dokončit finálový závod jednotlivců hlavně ve zdraví a pokud se nám podaří zajet dobrý výsledek, udělá nám to samozřejmě radost.

4 Cross Racing Team

Letos nám začíná sezóna později, než kdykoliv jindy. Příprava na letošní sezónu nebyly jednoduchá, byla dlouhá a probíhala pouze tady u nás v České republice. Složení týmu máme téměř stejné jako loni. Ve třídě MX2 nás bude reprezentovat Dan Stehlík, který letos odjel už dva závody MMČR Juniorů, kde si vede velmi dobře a v průběžném hodnocení je na druhém místě. Do třídy MX1 naskočí František Smola, který momentálně nemá jistý start v Pacově, kvůli problémům se zády, které ho trápí v posledním měsíci. Nováčkem v této třídě je Jirka Pokorný. Ve Veteránech by neměl chybět Martin Brátka, který měl nedávno velký pád. Věříme, že bude v pořádku a v Pacově odstartuje. Týmovou novinkou je angažmá Lucie Simonové, která jede třídu Žen. Také odjela dva závody a celkově se drží na bronzové pozici.

Motosport Chýnov v AČR

Pacov je pro Motosport Chýnov v podstatě domácí trať a navíc se jedná o úvodní závod seriálu, který vždy tak trochu rozdá karty, takže do něho budeme chtít určitě vstoupit co nejlépe. Na juniorském MMČR jsme zatím dle výsledků nejlepším týmem, ale na seniorském šampionátu toto rozhodně zdaleka nebude automatické. Ve třídě 85ccm by měl o vavříny bojovat mladý maďarský závodník Ferenc Orlov. Silné zastoupení budeme mít i ve třídě Veterán, kde by měli jak Vladislav Mužík, tak Rakušan Georg Hammerl bojovat o TOP5. Loňské celkové třetí místo ve zvlášť hodnocené třídě veteránů nad 50 let bude obhajovat Zdeněk Svoboda. Ve třídě MX1 a MX2 bude případná účast především zahraničních jezdců řešena operativně před závodem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist