Zemřel Kurt Caselli

Třicetiletý tovární jezdec KTM Američan Kurt Caselli těžce havaroval během víkendového závodu SCORE Baja 1000. Na následky zranění tento zkušený americký závodník bohužel zemřel.

Kurt Caselli jel pouštní závod s továrním týmem FMF Bonanza Plumbing KTM na vedoucí pozici, když pravděpodobně došlo ke kontaktu s nějakým zvířetem (spekuluje také o pochybné zábavě diváků) a spadl, čímž si způsobil řadu zranění, kterým o něco později podlehl v mexické Esendě.

Třicetiletý Američan byl jezdcem tělem i duší. Byl úspěšný na domácí scéně a to samé dokázal také v mezinárodním měřítku společně s továrním týmem KTM. Mezi jezdci, odbornou veřejností a fanoušky byl respektovanou osobností pro své schopnosti, přirozený talent a sportovního ducha. Tímto přístupem nejen skvěle reprezentoval svoji zemi, ale také značku KTM.

Kurt Caselli slavil nejeden úspěch na území Spojených států a v posledních deseti letech byl také velkou oporou amerického týmu v Šestidenní. Letos v lednu nahradil u tovární stáje KTM zraněného Marca Comu v prestižní dálkové Dakar Rally 2013 a jeho premiéra byla velmi působivá. O něco později získal stále místo jezdce továrny KTM a připravoval se jak na lednový Dakar 2014, tak na seriál dálkových rallye FIM.
Šéf týmu Factory FMF/Bonanza Plumbing/KTM Antti Kallonen k smutné události řekl: „Ztráta Kurta je pro tento sport, náš tým a rodinu obrovská. Kurt byl s KTM po celou svoji profesionální dráhu a dokázal celý tým nadchnout pro společné úsilí. Profesionální závody motocyklů jsou považovány za individuální sport, ale Kurt z něho udělal sport týmový.“

Pit Beirez z KTM Motorsport dodal: „Dnes jsme přišli o skutečného hrdinu KTM za těch nejhorších možných okolností. Zprávou o tragédii jsme šokováni a naše myšlenky a kondolence patří Kurtově rodině. Kurt byl víc než jen talentovaný jezdec, byl to také obdivuhodný týmový hráč. Reprezentoval a žil v rámci tradic a nadšení pro závodění, jenž je jádrem KTM. Náš sport ztrácí víc než skvělého jezdce, přišli jsme také o jedinečného offroad ambasadora.“

V oficiální zprávě KTM se uvádí, že po předběžné expertíze havarovaného motocyklu to vypadá na kontakt se zvířetem s tragickými následky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist