Matyáš Červenka na tandemu s Vláďou: Kdyby někdo přišel a řekl: „Jedeš Dakar,“ tak ho jedu

Matyáš Červenka se dá nazvat motocyklovým obojživelníkem, protože jako malý kluk začal závodit na terénní motorce, poté přešel na silniční mašinu, kterou nakonec vyměnil offroadový stroj. O závodění si přišel popovídat do seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou a přiblíží, jak se vyvíjí jeho závodní kariéra a proč se rozhodl přesedlat na rallye speciál. Možná vám pak bude jasné, že jeho cílem je start na Dakaru.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaké byly začátky na závodní motorce
  • O motokrosu a důvodu přechodu na silniční motorku
  • Jak se mu podařilo vyjet titul mistra republiky na Ohvale 160
  • O přestupu na velkou silniční motorku
  • Jak se popral s příležitostí startovat v MS WSS
  • O rozhodnutí stát se rallyovým závodníkem a o snu závodit na Dakaru

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Matyáš Červenka stihl do devatenácti let závodit na silnici i v terénu a určitě těží ze svého talentu, který se snaží dál rozvíjet a maximálně zúročit. Všechny karty vsadil na rallye soutěže a netají se tím, že by chtěl co nejdřív vyrazit závodit na Dakar, kde by chtěl atakovat Top 10. Jestli vás zajímá, na jaké motorce závodí, které závody má za sebou nebo co na rallye miluje, poslechněte si další díl seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou. Maty prozradí, jak se mu podařilo v jedné etapě porazit borce, jakým je Pol Tarrés, a asi se nebudete divit, že Španěl z toho nebyl úplně nadšen. Je bez debat, že při rallye je důležitá rychlost, ale zrovna tak je důležité ovládnout umění navigace, kterou Maty potřebuje trénovat co nejvíc.   

Matyáš začal jako malý kluk na motokrosové motorce a sám říká, že kvůli zraněním moc skvělých výsledků vyjet nedokázal. Častá zranění byly důvodem, proč pověsil motokros na hřebíček a začal závodit na silnici. Podařilo se mu vyjet titul mistra republiky Ohvale 160 a přesednout na velkou motorku. Je až neuvěřitelné, za jak krátkou dobu se postavil na grid mistrovství světa WSS 300 a v týmu Jakuba Smrže odjel pět závodů. Pokud vás příběh Matyáše Červenky zajímá, není nic jednoduššího, než si pustit tento díl Tandemu.   

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist