Náhodou jsem přišel k prasátku a dělá mi radost od prvního okamžiku a to sem s ním ještě ani nejel. Už začalo chrochtat a brzo bude běhat po dvorku.
První dojmy - Když sem ho poprvé uviděl bylo mi jasné že ho musím zachránit. Skoro rok jsem čekal na formality a to nejsou ještě úplně dotažené.
Motorku bych doporučil pro - Jen pro nadšence co se v tom rádi vrtaj.
Doplňky na motorce - Naštěstí žádné samo domo úpravy
Po 60 hodinách práce musím konstatovat, že jsem se do něj zamiloval – prostě domácí mazlíček, a to jsem ještě nejel viz. odkaz.
Motor je v pořádku, ale na řazení a spojce bude třeba ještě zapracovat. Jeden uživatel říkal, že se nemám za co stydět, tak jsem přidal pár obrázků i sem.
Veškeré opravy jsem dělal teď v zimě v nevyhřívané garáži. Prostě mi to nedalo jen tak na prasátko koukat. Kupodivu stříkání venku na sněhu dopadlo nad očekávání dobře, a to jsem použil jen spreje, protože kompresor a pistoli v tomhle počasí vytahovat – kdo by to dělal. Zase se neprášilo, jen jednou sněžilo, tak jsem to musel dělat dvakrát.
Info k barvám: Na podvozku je tzv. všude šedá, kterou jsem sehnal jako první za rohem v obchodě. Používala se na podvozky aut jako Felicia, Octavia atd. Pak jsem zjistil, že je příliš šedá, a sehnal jsem na vršek RAL 7038, která mi přišla nejpodobnější původnímu vybledlému šedému laku. Takže kola a spodek jsou nabarveny tmavší šedou, jejíž RAL kód si nepamatuji, a vršek je šedou RAL 7038. Ta červená je na levé straně originál teda na tu sem nešahal (vypada že je to originál) opraveno jen na pravé straně na čumáku a to červenou RAL3020 - kupodivu sem to jen odhadnul a je docela přesná po oživení původní barvy je to skoro nepoznatelné. Na zbytek vemu leštící pastou a bude ok - částečná patina je z mého pohledu žádoucí.
Máš to nádherné!
Bez oprav po předchozích majitelích to většinou nejde... Já ale měl třeba štěstí - můj předchůdce byl precizní a já "jen" jezdím s drobnými servisními úkony.
Prase je nej!
Dík za komentáře. No holt umě je už zítra včera nebo jak to bylo, ale opraveno na 2025.
Dobrá práce
jen ta horní barva mi přijde jiná než ta na vozíku. Ale možná je to jen světlem. Je to úžasná ikona českého designu.
Kúzlo podobných čísiel...
Jasných 10 bodov už len za tú prácu.