Domácí utopenci
Báječný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje pošmourná rána po veselé noci. Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj. Tajemství chuti spočívá v dobrém
Výška jezdce: 187 cm
První dojmy - Suroviny 1,5 kg špekáčků (hrubých párků) 0,5 kg cibule feferonka Nálev: 0,4 l octa 0,6 l vody 1 polévková lžíce soli 3 polévkové lžíce cukru 1 lžíce oleje 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 1 lžička celého pepře Postup přípravy Nálev povaříme asi 5 minut a necháme vychladit. Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice. Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme uležet 7 dnů v chladu.
Recenze
Tradice zabijaček je u nás stále zakořeněná a množství dobrot, které z jednoho pašíka dokážeme vyrobit, je obdivuhodná. Jednou z nich jsou křupavé, dozlatova vysmažené škvarky, které můžete zobat jen tak – nebo z nich připravte tuhle vynikajicí pomazánku!
SUROVINY
škvarky 200 g
kyselá okurka 1 ks
jarní cibulka 1 ks
vejce 1 ks
majonéza 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžička
sůl, pepř
POSTUP
Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr). Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
Nadrobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.
Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.
Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte s čerstvým chlebem.
Užitečná recenze
Jelikož mám taky tuhle Ninju ale o něco starší tak chvíli nevím jestli k tomuhle textu použít přístroj Enigma na rozkódování technických údajů a popisu nebo to brát jako parádní pokus o vtip . Každopádně málokdy se tu objeví taková recenze, zvlášť na takovou raketu. Za první dojem radši nic, ale za ty fotky a výběr mašiny jasnej plnej počet. Vítej v kluku ZX-12R