husqvarna_svartpilen_801_2




Becker Traffic Assist Z 100 Crocodile

Představuji navigaci Becker Traffic Assist Z 100 Crocodile. Dnes mi došla výše zmíněná navigace v klasické krabici.

Při vybalení výrobku z krabice bylo vše jak má být.  To znamená přístroj, přísavka na sklo, držák, USB kabel, CL nabíječ, DVD s instalací programu na správu navigace, TMC kabel, krátký návod v tištěné podobě (úplný návod na DVD), a faktura která samozřejmě slouží jako záruční list.
Při nainstalování správce navigace a při spárování navigace s PC přes USB, na tuto přípojku je gumový kryt který zajišťuje voděodolnost, se automaticky stáhne veškeré aktualizační mapy, hlasy, zajímavosti atd.
Po stáhnutí aktualizací a zapnutí navigace na přední straně se přístroj zeptá v jakém jazyku chcete aby komunikovala přes zadní reproduktor, který je hlasitý a srozumitelný a poté naskočí úvodní obrazovka. Následně již můžete vstoupit do menu kde si ji můžete nastavit jak chcete, ovládaní je velmi jednoduché a intuitivní, pokud se rozhodne uživatel tak jako já použít navigaci na motorce, může použít držák na sklo nebo dokoupit držák na řidítka, voděodolnost je zaručena jelikož se připojuje přes držák.
Nevím jak to bude s odporem vody samotného držáku a připojení TMC a napájení, mohu srovnávat pouze s modely TomTom a zdá se mi že TomTom oproti Beckru má jednodušší ovládání.
Jako výhoda této navigace je voděodolnost, jednoduché ovládání a TMC přijímač. Nevýhoda navigace je absence držáku na řídítka a pro někoho pouze voděodolnost a né jako konkurenti TomTom Rider a Garmin Zumo, kteří disponují ochranou rozhodně dokonalejší IPX 7, která umožní ponořeni vody,benzínu až na 30 min. Bohužel nemohu posoudit ani jak naviguje ani jak jde vidět displej na slunci jelikož mi došla dnes.
Doporučuji tuto navigaci pouze na ON-Road, tedy pouze na cestování po cestě na nějaké Off-Road se tento typ nehodí, mapové pokrytí vypadá zajímavě a myslím, že bude dostatečné. Pořizovací cena 7990 Kč včetně DPH.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist