husqvarna_svartpilen_801_2




V čem jezdí redakce: kevlarové džíny Rebelhorn Vandal Twill

Kevlarové džíny na motorku dělá kdekdo. Máte na výběr spoustu střihů, některé jsou civilní, v jiných pro samý strečový panel vypadáte jak robot, jedny jsou na tělo, druhé úplně volné, ale co se barev týče, je to vlastně pořád stejná písnička o odstínech modré a černé, resp. šedé. Narazit na jinou barvu je velice složité. Polský Rebelhorn ovšem dělá model Vandal Twill v zelené, tak jsem neodolal… Jaké jsou zkušenosti po půldruhé sezóně nošení?

Kapitoly článku

Co jsou zač

Značka Rebelhorn nabízí několik modelů kevlarových džínů a Vandal patří mezi ty designově výraznější, u nichž poznáte na první pohled, že se jedná o motocyklové kalhoty a ne civil. Dělají se ve dvou verzích, jako Vandal a Vandal Twill, přičemž rozdíl je v materiálu kalhot – první jmenované mají (podle barvy) 88-90 % bavlny, 8-10 % polyesteru a 2 % spandexu, zatímco varianta Twill je z 98 % bavlněná a zbytek je opět elastický spandex. Není to tak, že by jedna verze byla základní a druhá lepší, obě stojí shodných 179,95 eur (můžete koupit buď přímo přes e-shop výrobce, kde je poštovné nad 150 éček zdarma, nebo u některého z českých prodejců). Moje zelené jsou ale jenom ty Twill a ještě to není tak úplně zelená, nýbrž olivová. Ovšem zatímco na oficiálních studiových fotkách je ta barva spíš taková šedá s velmi jemným zeleným nádechem, ve skutečnosti jsou prostě zelené opravdu jako olivy.

Jak jsou bezpečné

To se mi na nich líbí – dost. Taky mají certifikaci AA. Kevlarovým podšitím se tady nešetřilo, charakteristickou žlutou tkaninu najdete od přední části kyčlí přes celý zadek po vnější straně stehen až po celá kolena, a co se chráničů týče, používají Vandaly renomované SaS-Tecy. Na bocích jsou tedy „jenom“ Level 1, ale poměrně velké, kolena ale chrání Level 2 s plynule nastavitelnou výškou pomocí sucháče. Není tady (a kvůli patentu ani nemůže být) taková ta elastická punčocha, jakou používají 4SR, nicméně díky těsnému střihu sedí kolenní chrániče na svých místech velmi pěkně. Na zadku máte navíc i kapsičku na chránič kostrče.

Kam s věcmi

Krtek by byl spokojený, kapes mají tyhle Rebelhorny dost. Klasicky najdete dvě na zadku a dvě vpředu na kapesníky a nechybí ani malá Zippo kapsička, která je dostatečně hluboká i na to, aby pojmula otvírací nůž. Na pravém stehnu je na boku poměrně dost prostorná cargo kapsa na zip napůl překrytý látkou zapnutou na cvoček, kam si většinou dávám i telefon, protože jsem zvyklý pro něj sahat pravou rukou. Jenomže na telefon je tady speciální kapsička na levém stehu mírně vzadu, skoro není vidět. Je jenom na cvoček a vleze se do ní úplně krásně 6,5“ smartphone, který vám v kapse nelítá a není tady tolik vystaven zaprvé chladu a zadruhé nebezpečí poškození, když jdete nedej bože na tlamu. Dobrý nápad.

Komfort nošení

Značka Rebelhorn je známá tím, že nešetří na velikostech, a v případě Vandalů Twill je výběr prostě obrovský – délky jsou sice jenom dvě, 32 a 34, ale pas můžete volit od 28 po 42, vždy každé sudé číslo, a dohromady to je 16 velikostí! To číslování docela pěkně sedí, já se při objednávání trochu uklikl a vzal si o číslo širší pas, ale po vyzkoušení už jsem to tak nechal, aspoň se mi tam pohodlně vejde páteřák. Poutek na pásek je dost. Třeba je ještě hodím do pračky na vysokou teplotu a to menší číslo si z nich udělám uměle, hihi.

Ač obsahují pouze 2 % spandexu, jsou Vandaly poměrně dost pružné, takže není problém ani jejich zúžený střih bérce, klidně pod nohavice dáte vysoké boty. Ten matroš je na nošení opravdu velmi příjemný a k dobrému usazení na těle pomáhají i strečové panely na bedrech a nad a pod koleny. Co se mi hodně líbí, je krátký zip k propojení s bundou, který schovaný je v horním švu, a tudíž prakticky neviditelný. Díky kevlarové podšívce dokáže být ve Vandalech za horkých dnů samozřejmě trochu tepleji než v normálních civilních džínách, prostě tady máte vrstvu navíc, ale proti přílišnému horku tady jsou dlouhé rozepínací větrací otvory na stehnech – levý zip je vidět v celé své kráse, pravý je schovaný pod hranou cargo kapsy. Další důkaz, že při konstrukci těchto kalhot někdo přemýšlel. Nezanedbatelným faktorem pro příjemné nošení je i velmi vysoká kvalita zpracování, na visačce sice najdete obligátní „Made in Pakistan“, ale to už zdaleka neznamená to samé, co před 20 lety.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)
Jiří Fikejz - (Odebírat články autora)
Barbora Ramešová - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist