yamaha_demo_tour




Yamaha VMAX CS_07 GASOLINE

Další díl seriálu Yard Built právě dokončila portugalská dílna it roCkS!bikes, která se už jednou prezentovala zajímavou prací nazvanou XJR1300 - CS_06 Dissident. Jejich nejnovější přestavbou je parádní Yamaha VMAX, a rukopis dvou týpků z Oporta v sobě nezapře.

Kapitoly článku

Začíná to hned u nezvyklého názvu, ale nejde tady žádné složité šifrování; tvoří jej počáteční písmena jmen dvou stavitelů, a pořadové číslo. Dalším poznávacím znamením je ručně dělaná konstrukce monocoque, spojující nádrž (respektive její imitaci), sedlo a zadní kapotáž do jednoho kusu. Díky grafice Speed Block na ní opticky navazuje přední maska s bočními kapotami.

Stejně jako u originálního modelu je i tady zásobárna paliva umístěna pod sedlem, takže těžiště zůstává hodně nízko. Prodloužená silueta motorky dává tušit, že její silnou stránkou bude rychlá jízda v přímém směru. Tomu ostatně nasvědčuje i placatý zadní slick značky Mickey Thompson. Osmnáctipalcové vyplétané ráfky jsou vyrobené na zakázku, stejně jako ručně šité sedlo. Řada dalších doplňků pak pochází od renomovaných značek - z těch designových jsou to například Rizoma nebo motogadget, k ladění výkonu pomohly filtry K&N.

Černo-žlutou grafiku Speed Block značka tří ladiček obvykle spojuje s výročními edicemi, a ani  Gasoline není výjimkou. VMAX totiž nedávno oslavil třicáté narozeniny, a Yamaha vyrábí motorky přesně dvakrát tak dlouho.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist