globalmoto_duben_nolan




Yamaha Bolt

Už od léta jsme s napětím očekávali představení nového modelu Yamahy. Detaily o jeho podobě byly zahaleny pod roušku tajemna a naše zvědavost se stupňovala, ale konečně jsme se dočkali.

Když jsme se dozvěděli, že Yamaha plánuje výrobu nového modelu nazvaného Bolt, nikdo v té době netušil, o jaký druh motocyklu se bude jednat. Spekulovalo se dokonce o stroji inspirovaném v té době aktuálními olympijskými úspěchy fenomenálního sprintera Usaina Bolta. Řešení této záhady je však mnohem prostší. Bolt je novým cruiserem pro rok 2014 zacíleným na americký trh, který byl představen v uplynulých dnech během Daytona Bike Week.
Motocykl je založen na modelu XVS950A, ale oproti svému chromovanému předchůdci rádoby podobajícímu se Harleyi je Bolt mnohem přitažlivější. Velmi atraktivně působí především obnažená zadní část motocyklu a komponenty z leštěného hliníku.
Ačkoli se to ve spojení s jeho jménem zdá nepochopitelné, Bolt nezakládá své úspěchy na výkonech motoru, ale na parádním designu. Z karoserie zmizela veškerá loga Yamahy a podobné zbytečnosti. Stroj zdobí hladké linie s jemnými detaily, jako je LED zadní světlo nebo chromovaný kroužek kolem digitálního budíku.
Modelovou řadu Boltu tvoří také verze R-Spec, která se liší umístěním nápisu „Bolt“, odlišným materiálem, z něhož je vyrobené sedlo, a zadními tlumiči vyšší specifikace. Motocykl se v USA začne prodávat příští měsíc. Cena základní verze je stanovena na 7 990 dolarů (cca 152 tis. Kč), verze R-Spec bude ještě o 300 dolarů dražší.
Bohužel v současnosti nic nenasvědčuje tomu, že by Bolt byl v budoucnu prodáván i v Evropě. To vše se ale může změnit, až Yamaha představí nové modely pro rok 2014 určené pro evropské trhy.

Oficiální video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):
Motokatalog.cz



TOPlist