husqvarna_svartpilen_801_2




Motosalon 2013: Yamaha

Modře laděný stánek Yamahy nabízí kromě sériově vyráběných modelů také možnost prohlédnout si zblízka závodní speciály a zajímavé přestavby. Celé expozici dominuje vítězný stroj úřadujícího mistra světa Jorge Lorenza, doplněný kompletní lajnou modelů v novém barevném provedení Race Blu.

Modernizovaná FJR1300 s upravenými kapotami a spoustou nové elektroniky je doslova největší novinkou na stánku Yamahy, přestože se nejedná o úplnou premiéru tohoto modelu v České republice. Poprvé je ale k vidění jeho verze AS s poloautomatickou převodovkou a elektronicky stavitelným podvozkem.
Do barev Race Blu Yamaha postupně oblékla supersporty R1, R6 a R125 a přidala k nim i další tři modely řady XJ6 a obě FZ osmičky. Šestistovky doznaly kromě toho pár drobných designových změn, a přibyla k nim nová verze SP s doplňky v imitaci karbonu. FZ8N a Fazer 8 pak dostaly kompletně nastavitelné odpružení.
S modrou řadou Race Blu krásně ladí závodní YZF-M1 Jorge Lorenza, které z druhé strany sekunduje historický závoďák TZ250J z roku 1982.
Přestavbám kraluje Yamaha XJR1300 Monkeefist z dílny úpravců Wrenchmonkees a 3 exkluzivní upravené modely TMAX HYPER Modified z dílen Marcuse Walze, Ludovica Lazaretha a Rolanda Sandse.
Yamaha se může pochlubit největší nabídkou skútrů, ve které nechybí ani modernizovaný Aerox R, který na stánku Yamahy můžete dokonce vyhrát. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázky, vhodit lístek do osudí, a skútr Aerox může být váš.  Mezi skútry se trochu překvapivě na Motosalonu objevil nový retro model Nozza, který se začne prodávat už za pár měsíců.

Předváděcí skútry

Některou z předváděcích stopětadvacítek Yamaha si můžete v průběhu celého Motosalonu vyzkoušet na venkovní ploše. K dispozici jsou modely BW´s, X-Max, Xenter a Vity, a k jejich řízení stačí řidičský průkaz skupiny B.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist