husqvarna_svartpilen_801_2




Výstaviště v plamenech

Areál pražského Výstaviště v Holešovicích, kde se každoročně koná tradiční výstava Motocykl, včera večer dostal velkou ránu. V levém křídle Průmyslového paláce vypukl požár a zcela zničil téměř polovinu celé této stavby.


Náklady na obnovu této secesní památky určitě nebudou malé a budovu asi nebude možné opravit do března, na kdy je plánována výstava Motocykl 2009. Pevně doufám, že Incheba se z této rány vzpamatuje a během nějaké doby objeví nějaké náhradní či nouzové řešení. Jakmile se něco dozvíme, dáme vám vědět.

Níže najdete oficiální vyjádření společnosti Incheba, která má výstaviště v dlouhodobém pronájmu a je pořadatelem každoroční motocyklové výstavy.

Tisková zpráva společnosti Incheba Praha spol. s r.o. ke včerejšímu požáru Průmyslového paláce v Praze

Budova požárem poničeného Průmyslového paláce je součástí holešovického Výstaviště Praha, které má od roku 2001 v dlouhodobém pronájmu společnost Incheba Praha spol. s r.o. Ta patří k nejvýznamnějším organizátorům výstav a veletrhů v České republice. 100% vlastníkem Incheby Praha je akciová společnost Incheba, která sídlí na Slovensku v Bratislavě.

Následkem rozsáhlého požáru je zřícení celého levého křídla Průmyslového paláce a tím zničení budovy z jedné třetiny. Příčina požáru zatím není známa. Jménem celé společnosti Incheba chci tímto poděkovat profesionálním i dobrovolným hasičům i všem ostatním, kdo se na zásahu podíleli za to, že se jim podařilo, často s nasazením vlastního života a maximálního úsilí, dostat požár rychle pod kontrolu a zabránili tak větším škodám. Je nám samozřejmě líto, že při požáru byli lehce zraněni dva ze zasahujících hasičů a věříme, že se jejich zdravotní stav brzy zlepší.,“ prohlásil Alexander Rozin, generální ředitel společnosti Incheba.

Společnost Incheba Praha oceňuje také rychlou reakci, osobní zainteresovanost a pomoc při řešení vzniklé situace vrcholných představitelů Hlavního města Prahy.

Také litujeme poničené historické památky a přestože nebyly ještě vyčísleny veškeré škody, uděláme vše pro její obnovu stejně jako v roce 2002, kdy zasáhla areál podobná katastrofa v podobě zničujících záplav.

Ve spolupráci s majitelem objektu, tedy Magistrátem Hlavního města Prahy, se budeme snažit najít co nejrychlejší řešení obnovy Průmyslového paláce tak, aby mohl sloužit znovu veřejnosti stejně jako celý areál.

Incheba Praha spol. s r.o. je jako nájemce celého areálu Výstaviště Praha připravena v maximální míře spolupracovat s vyšetřujícími orgány při objasňování příčin požáru.

V této souvislosti je také nutné upozornit laickou i odbornou veřejnost, že 16. mezinárodní dentální veletrh Pragodent 2008, který byl zahájen včerejším dnem v areálu výstaviště, bude až do odvolání přerušen.

Neustále shromažďujeme všechny relevantní informace v součinnosti s vyšetřujícími orgány a budeme veřejnost informovat o dalším vývoji. V případě závažných informací plánujeme na odpolední hodiny dne 17. 10. svolání tiskové konference.

Za společnost Incheba Praha spol. s r.o.

Radovan Ježovič
ředitel marketingu a komunikace

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)




TOPlist