husqvarna_svartpilen_801_2




Volkswagen E-Scooter

Na mezinárodní automobilové výstavě v Šanghaji byl představen nový koncept elektrického skútru Volkswagen E-Scooter.

Volkswagen překvapil média a novináře během své prezentace na mezinárodní automobilové výstavě v Šanghaji, kde mimo aut představil i nový koncept elektrického skútru Volkswagen E-Scooter. Mělo by jít o konkurenci např. pro chystaný MINI Scooter E Concept.


Jednostopé vozidlo má pouhých 20 kg, samozřejmě bez NiMH baterie. Pohonnou jednotkou je malý elektromotor o výkonu 350 wattů (cca 0,5 koně). Dojezd E-Scooteru je kolem 40 km a maximální rychlost je 48 km/h.


Šéfdesigner Volkswagenu pro Čínu, Simon Loasby, médiím řekl: "Naše myšlenka byla udělat kompaktní skútr do megaměst, jako je např. Šanghaj, Tokio, Londýn či New York, a přiblížit značku Volkswagen i lidem, kteří nikdy naše auto neměli. U E-Scooteru jsme použili jen kvalitní materiály a věříme, že si najde cestu k zákazníkům."


Prodeje E-Scooteru na čínském trhu nebudou jednoduché, protože konkurence začíná na ceně kolem 500 dolarů, zatímco Volkswagen plánuje zaváděcí cenu pod 1000 dolarů. Nové elektrické skútry by se měly v nabídce portfolia Volkswagenu objevit už v roce 2012, bohužel zatím jen pro čínsky a japonský trh.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist