globalmoto_duben_nolan




Taiga míří do USA, Ranger na poušť Gobi

Ruské Uraly dominují hlavně v těžkém terénu. Do rodiny těchto osobitých strojů nyní přibývá model Taiga, který by off-road schopnosti Uralů měl ještě zvýraznit. Limitovaná novinka je určena pro americký trh, i v Evropě se ale objeví novinka - pouštní verze starého známeho Rangera 750 pod označením Gobi.

Taiga je založena na "vojenském" retro-modelu Gear-Up. Už ten vykazoval neuvěřitelnou průchodnost terénem, Taiga nyní přidává užitečné doplňky. Kromě bodového světla na sajdě to je především praktická přední kapota s velkým štítem, který vás spolehlivě ochrání i při maximálce, kterou má Taiga "jen" 90 km/h. O rychlost ale u Uralu nikdy nešlo... Dobrým společníkem na dobrodružných výpravách v divočině bude také polní lopatka, kanystr, naviják nebo kompresor, a pro nejhorší případ také velká lékárnička. S Uralem Taiga se prostě nemusíte bát ani těch nejdrsnějších podmínek.
Ural Taiga ale není určen jen na Sibiř. V limitované edici čítající 27 kusů totiž zamíří do USA, kde by se měl na trhu objevit za 13 999 $.
Ochuzeni o novinku nezůstanou ale ani zákaznící v Evropě. Příznivce značky jistě potěší nová verze oblíbeného Uralu Ranger pod označením Gobi. Ta přináší "pouštní" barevné provedení, které bylo dle dodavatelů dlouho očekáváno a které se stane alternativou k dosud nabízenému maskovacímu zbarvení NATO. Jinak nabízí Gobi standartní "rangerovskou" výbavu, které vévodí už klasický dvouválcový boxer 750 ccm o výkonu 40 koní a prostorná sajdkára s uzávěrem pohonu.  

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist