yamaha_demo_tour




Terra Motors e-Trike: rikša budoucnosti

Možná legrační, ale rozhodně zajímavá novinka přichází ze světa vozidel poháněných elektřinou. Ten, kdo si myslel, že rikšám už odzvonilo, bude překvapen.

Terra Motors je japonský výrobce elektrických skútrů, který se zpočátku soustředil na domácí trh. Společnost přesto dokázala za první dva roky své existence prodat přes tři tisíce strojů. Rozvoj společnosti a nové nápady na sebe tedy nenechaly dlouho čekat.

Tříkolka e-Trike vznikla ve spolupráci s filipínskou vládou. Filipínští úředníci spustili program, jehož cílem je nahradit tradiční rikše se spalovacím motorem ekologičtějšími - tedy elektrickými.
Součástí programu je podpora vývoje a výroby e-Triku včetně počátečního nákupu více než sta tisíc těchto strojů. Filipínská vláda tak učinila významný krok k čistšímu a ekologičtějšímu prostředí v zemi, přestože se tento nákup může zdát zanedbatelný v porovnání s 3,5 miliony klasických rikší se spalovacím motorem, které se v současnosti po Filipínách pohybují.

Tříkolka e-Trike uveze šest pasažérů a řidiče, dosáhne rychlosti až 55 km/h a její dojezd s plně nabitými akumulátory bude 80 km. Prodejní cena vozítka zatím není známa.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist