yamaha_demo_tour




Suzuki RM-Z450 2015

Představování nových modelů pro příští sezónu tradičně zahajují motokrosy, Suzuki si na rok 2015 připravila modernizovaný model RM-Z450. Pátá generace čtyřtaktního off-road speciálu přichází s celou řadou vylepšení a nových technologií.

Těmi nejpodstatnějšími novinkami nového modelu jsou startovní asistenční systém S-HAC (Suzuki Holeshot Assist Control) a vzduchová přední vidlice Showa SFF- AIR. Asistenční systém pomáhá závodníkům k optimálnímu rozjezdu ze startovního žebříku, respektive omezením prokluzu zadního kola přispívá k maximálnímu přenosu síly motoru na trať.  Podle aktuálního stavu trati se dá nastavit do režimu bahno nebo tvrdý povrch, a vypíná se automaticky po zařazení třetího převodového stupně nebu několika vteřinách po startu.
V přední vidlici se nově objevuje místo klasické pružiny vzduch, což přineslo jednak úsporu neodpružené hmotnosti (1,1 kg) a také větší možnosti při nastavování předpětí a útlumu. Vidlice Showa SFF- AIR se šteluje jednoduše pumpičkou. 
Model 2015 je s pohotovostní hmotností 112 kg zas o něco lehčí než jeho předchůdce, přičemž ušetřené dekagramy padají na vrub nového rámu s větší tuhostí. Snazšímu startování pomůže upravený dekompresor a delší páka kick-startéru. Drobné změny proběhly i v převodovce a na chladícím systému.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist