globalmoto_duben_nolan




Shark 2004 & 2005

Firma Nokamoto, výhradní distributor přileb Shark na našem území, bilancovala výsledky letošní sezóny a představila kolekci francouzkého výrobce pro rok 2005.

Velmi zajímavá akce se konala o posledním víkendu v Krkonoších, kde na Pomezní boudě firma Nokamoto prezentovala výsledky své činnosti v roce 2004 a zároveň poskytla všem přítomným své plány do roku 2005. Královehradecká firma Nokamoto se od roku 1998 stará v České republice o dodávku ochranných přileb francouzského výrobce Shark, kterého je pro naší zem výhradním distributorem.

     


Připomeňme si nejprve, že francouzská firma Shark, která má své výrobní pobočky v Portugalsku a dalekém Thajsku, je největším evropským distributorem motocyklových přileb. Své zisky Shark neustále vkládá do své modernizace a do optimalizací svého zázemí. Snad i proto dnes produkuje vysoce přes 2 000 přileb denně a ve svých plánech již dost nahlas mluví o zvýšení kapacit o více jak 300 přileb denní produkce. Zastoupení pro Českou republiku má tedy již jednou zmíněná firma Nokamoto z Hradce Králové, která francouzské přilby dodává do 27 prodejních míst v naší zemi. V současné době získala i exkluzivitu pro slovenský trh, kde hodlá vybudovat minimálně deset prodejních míst.

     


Ochranné přilby Shark vynikají nejen svou kvalitou, ale například i tím, že na ně výrobce poskytuje pětiletou záruku, což však bohužel ví málo potencionálních zákazníků. Od roku 1998, kdy Nokamoto začalo s prodejem přileb Shark, se u nás oficiálně prodalo celkem 6 132 kusů tohoto produktu (k 30. 11. 2004). K stále rostoucí poptávce po "žraločích" přilbách přispívá nejen modernizace výrobní technologie, dlouhá záruční doba, vysoká bezpečnost, ale i vynikající design se sportovními doplňky a několik různých grafických kombinací, které vycházejí z designu přileb světových závodníků jako jsou Alex Barros, Carl Fogarty, Régis Laconi, Randy De Puniet, Stephane Chambon, Arnaud Vincent, Tomáš Mikšovský, Karl Muggeridge či Troy Corser (přilba s designem - Alexe Barros byla však v prodeji pozastavená …zřejmě bude v roce 2005 Alex Barros používat jiného výrobce).

     


Do roku 2005 vstupuje Shark s cíli opět zvýšit nejen svou produkci, ale především i svůj celosvětový prodej. Vytvoření širokého spektra zákazníků, které je tvořeno od samotných závodníků až k běžným zákazníkům, napomůže nové složení kompozitní struktury přileb, které budou vyráběné v ještě širší barevné kombinaci než doposud. Optimalizace výroby a především přesunutí některých výrobních programů přímo do konečných továren výroby samotných přileb, přineslo i v době zvyšujících se cen surovin a zvyšujících se plateb za dopravu, udržení nákladů na samotnou výrobu. Z tohoto důvodu i v roce 2005 zůstávají stejné ceny jako v letošní sezóně. Přilby Shark si tak můžete zakoupit v cenových relací od 6 900 Kč (typ RSF2i) až po 15 000 Kč (RSR2). Koupit si opět ovšem můžete i cenově nejlevnější modely S500 od 3 300 Kč (silnice), S400 od 3 300 Kč (model do města) či MX200 od 3 900 Kč (motokros).

     


Pokud tedy plánujete zakoupení nové přilby, nabídka některého z dealeru výrobce Shark, či samotné firmy Nokamoto (prodejny v Hradci Králové a Praze) by neměla zůstat bez povšimnutí. Závěrem dovolte ještě jedno číslo - francouzský výrobce ochranných přileb Shark vyprodukuje ročně 400 000 kusů svých výrobků, 200 000 kusů prodá doma ve Francii a 200 000 kusů odebere zbytek světa, z těchto kusů se 1% prodá v České republice.

     


     


Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist