husqvarna_svartpilen_801_2




Přehled okruhových dnů 2008

Na okruzích v Brně i v Mostě probíhají opravy s pokládáním nového povrchu a v našem diskusním fóru se množí dotazy typu „Bude letos okruhový den Aprilia-Ducati-Honda.....? Kdy!? Kde!!?" Nebojte, okruhových dnů bude i letos dost, konkrétní informace a kompletní kalendář najdete na následujících řádkách. Takže to vezmeme klasicky, podle data konání, a koho tu máme jako prvního?

KTM 2008, sobota 3.5. v Sosnové

Sezónu značkových prezentačních akcí letos poprvé otevře KTM na motardovém okruhu v Sosnové u České Lípy. Hlavní informace jsme přinesli již v této upoutávce, zbytek se dozvíte při registraci u svého prodejce KTM. Jak to vypadalo vloni na prezentačních dnech KTM pořádaných na běžných silnicích a také samozřejmě trochu v  terénu se můžete podívat v této videoreportáži.


Honda dny 2008 - úterý 20.5. v Mostě a čtvrtek 19.6. v Brně

Stejně jako vloni si Honda připravila hned dva dny, ale letos dokonce pokaždé na jiném okruhu. Teď už se opravdu nemůže nikdo vymlouvat, že by to měl daleko! Takže kdo chce prubnout hlavní novinky, kterými je bezesporu nový CBR1000RR Fireblade či naháč CB1000R, měl by pozorně sledovat webové stránky hondy, kde se dají očekávat informace o registraci na jednotlivé dny. Ovšem bez zajímavosti možná nebude také  svezení na inovovaných modelech CBF600, které pro letošek nafasovaly nový rám z šestkového Horneta a na okruhu by s nimi tedy také mohla být docela legrace. Reportáž z loňské akce Hondy v Brně 2007 najdete zde.

Ducati den 2008, pondělí 26.5. v Mostě

Hned za týden je jako další na řadě Ducati, tradičně na okruhu v Mostě. Mezi hlavní novinky bude patřit podstatně modernizovaný Ducati Monster 696 a Ducati 848, menší sestřička charismatického modelu 1098, který se v Mostě také určitě bude v několika exemplářích prohánět. K zajímavostem bude jako každoročně patřit také svezení na krásných retro strojích řady Sport Classic. Letošní novinkou bude možnost registrace jízd na testovacích i vlastních strojích této značky předem pomocí webových stránek Ducati. Na loňských Ducati dnech jsme také nechyběli a reportáž z roku 2007 najdete zde.

Suzuki dny 2008, středa - čtvrtek 28-29.5. v Brně

Také Suzuki pro své zákazníky připravila svezení na Masarykově okruhu a i tato značka si rezervovala hned dva dny. První den proběhne Motocyklová škola SUZUKI pro všechny druhy silničních motocyklů, na druhý den je ohlášeno klasické volné ježdění pro zákazníky této značky. Na co si můžete dělat chutě? Letos to snad ani nelze vypočítat - GSX-R 600 a její větší sestřička GSX-R 750, cestovnější kapotovaný stroj GSX 650F, GSX-R 1300 Hayabusa, B-King... to je panečku nabídka! Zde najdete fotoreportáž z loňské akce Suzuki.


Yamaha dny 2008, pondělí - úterý 9-10.6. v Mostě, středa 6.8. v Brně

Yamahy jsou na okruzích jako doma a poté, co se tato značka stala hlavním partnerem seriálu závodů C.E.C., ještě připravuje bohatou nabídku značkových dnů na okruhu! V Mostě se bude jednat o klasický okruhový den s možností volných jízd i vyzkoušení nových modelů. Spousta závodníku se určitě těší na první dojmy z nové Yamahy R6, prý je potvůrka zase o něco ostřejší. K srpnové akci v Brně zatím nebyly uvolněny žádné oficiální informace. Pro naladění na správnou Yamaháckou vlnu se můžete podívat na reportáž z loňského Brna.

Aprilia day 2008, sředa 11.6., Hungaroring

Italské aprilky se letos svým zájemcům předvedou v rámci mezinárodního okruhového dne v Maďarsku. Nová RSV se sice čeká až příští rok, ale prohnat si třeba takové SMV750 Dorsoduro po krásném okruhu Hungaroringu by také nemuselo být k zahození, co říkáte? Vždyť to je skoro za rohem!
Zde najdete reportáž z loňské akce Aprilie v Mostě.

Tak, a to je konec. Teď se určitě ozve vlna nespokojených hlasů, že jsme zapomněli na Kawasaki. Nezapomněli, Kawa  letos bohužel svůj zelený okruhový den 2008 mít nebude. Pro zájemce o koupi nových modelů bude připraveno dost testovacích strojů u jednotlivých prodejců, takže o svezení nepřijdete. Nebo můžete vzít „zavděk“ alespoň naší reportáží z loňska.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist