globalmoto_duben_nolan




PF 2012

Za redakci a všechny spolupracovníky portálu Motorkáři.cz přejeme všem čtenářům pohodové a ničím nerušené prožití Vánoc. Děkujeme za projevenou přízeň v uplynulé sezóně, a do příštího roku přejeme hodně šťastných kilometrů v jedné stopě.

Ohlédnutí za letošním rokem 2011

Rok 2011 byl pro server Motorkáři.cz startovní čárou do druhého desetiletí existence, a zároveň prubířským kamenem některých zásadních novinek na portálu. Jednou z nich je Motokatalog– nová sekce, která před rokem propojila všechny modely významných motocyklových značek s příslušnými články, technickými údaji, manuály, diskusemi, hodnocením uživatelů a dalšími hodnotnými informacemi.
První sezónu v novém kabátě má za sebou také náš Motobazar, kde před rokem došlo k důležitým a potřebným změnám v členění kategorií, které přinesly usnadnění orientace. Nyní je v bazaru cca 30.000 aktivních inzerátů .
Koncem léta jsme rozšířili rubriku Hodnocení v sekci Motorkáři. Kromě zkušeností s pneumatikami nyní můžete zveřejňovat také soukromé recenze motorkářské výbavy – oblečení, přileb, bot, navigací, zavazadel nebo interkomů. O půl roku déle běží nová služba Motopráce, určená k inzerci nabídky a poptávky pracovních sil v motocyklovém oboru.
V redakční části jsme letos zveřejnili přesně 60 redakčních testů, a protože jsme některé pojali jako srovnávací, vešlo se nám do nich 77 motorek a skútrů od 24 různých značek. Databáze redakčních testů se tak opět znatelně rozrostla a obsahuje už více než 450 položek. Ještě pár statistik. Z celkového počtu 2741 článků, zveřejněných v roce 2011 se největší počet objevil tradičně v sekci Sport, kde přibylo celkem 1891 článků, z nichž 558 se týkalo novinek z prostředí MotoGP. Významnou měrou se na obsahu stránek podílí také čtenářská tvorba - za rok 2011 jsme od vás dostali a zveřejnili 93 cestopisů.
Pochopitelně jsme nemohli chybět ani na žádné z důležitých motocyklových výstav. V březnu jsme se možná osobně s některými z vás potkali na Motosalonu 2011, kde se redakce Motorkáři.cz prezentovala na tradičním stánku společně s dalším titulem vydavatelství MOTOportal, s.r.o., internetovým serverem Quadmania.cz. I když další výstava probíhala souběžně s Motosalonem, přinesli jsme informace a sledovali jsme dění také na veletrhu Motocykl 2011.
O novinkách, které pro vás výrobci připravili na sezónu 2012, jsme vás informovali přímo z místa dění největší evropské výstavy EICMA, která probíhala začátkem listopadu v Miláně.

Co nás čeká příští rok?

Právě dnes jsme spustili nový design osobní administrace registrovaných uživatelů a firem, a poměrně velké změny můžete očekávat v průběhu roku 2012 také v sekci Motorkáři. Zatímco v profilech se bude z uživatelského hlediska jednat hlavně o modernizaci vzhledu, sekce Motorkáři dostane úplně novou strukturu. Stávající podoba už přestává vyhovovat rostoucím nárokům uživatelů, a proto jsme se rozhodli pro zásadní proměnu.
Práce na jejím vývoji sice ještě definitivně neskončily, ale už teď vám můžeme naznačit, co bude v sekci Motorkáři jinak. Motorkáři se budou moci přihlásit k některé z předem nastavených skupin, podle kategorie motocyklu na jakém jezdí, nebo je mu jiným způsobem blízký. Pokud si však nevybere ani jednu z nich, nic mu nebrání v založení vlastní skupiny s libovolným názvem, kde se může sdružovat s podobně smýšlejícími jedinci. Vzniknout tak může například skupina „Dolní Lhota a okolí“, „Banditi“ nebo „Dálkoplazi“ – záleží na tom, co její členy bude spojovat. Výhodou členství v takové skupině je především to, že v rámci party bude mnohem snazší komunikace. A teď není řeč jen o posílání vzkazů, protože bude možné také sdílet fotky a videa, tipy na výlet, společné vyjížďky a srazy, body zájmu (POI) do navigace a další. Uvítáme samozřejmě také vaše názory, podměty a připomínky.

Pro inzerenty bude po Novém roce připraven nový Motoklik.cz - reklamní systém textové inzerce, kdy platíte pouze za proklik na váš web (PPC) a můžete tak s minimálním rozpočtem oslovit cíleně skupinu uživatelů našeho serveru. Vaše reklama se může zobrazovat na nejnavštěvovanějším motocyklovém serveru, a přitom zaplatíte pouze za ty oslovené zájemce, kteří se proklikají až na vaše stránky.

Díky vám!

Veškeré naše snažení by však bylo zbytečné, nebýt vás. V první řadě bychom tedy rádi poděkovali všem čtenářům a uživatelům portálu Motorkáři.cz, kteří nás v roce 2011 v hojném počtu navštěvovali. Oproti roku 2010 se návštěvnost zvýšila o 24% a dle statistik Google Analytics jste zobrazili 204 188 815 stránek. Budeme se i nadále snažit, abyste na našem webu vždy našli aktuální, zajímavé a užitečné informace ze světa motorek.
Do roku 2012 vám přejeme hodně štěstí a radosti nejen v jedné stopě, a hlavně abyste se z každé cesty vždy v pořádku vrátili domů.

Redakce serveru Motorkáři.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (59x):



TOPlist