husqvarna_svartpilen_801_2




Motosalon: doprovodný program

Kromě nablýskaných motorek a stánků s příslušenstvím čeká na návštěvníky Motosalonu bohatý doprovodný program. Díky perfektnímu počasí se mohou na venkovní ploše nerušeně bavit při vystoupení kaskadérů, nebo sami vyzkoušet jízdu na některé z testovacích motorek či skútrů. Také uvnítř haly se koná řada pravidelných akcí - besedy s cestovateli, autogramiády, soutěže a další atrakce.

Kapitoly článku

Kaskadérská parta Crazy Day se na Motosalonu stará o hlavní část doprovodného programu už poněkolikáté, ale to rozhodně neznamená, že by jejich show byla nějak okoukaná. Tihle chlapi na sobě pořád tvrdě makají, a pokaždé přijedou na výstavu s něčím novým. Letos přes zimu postavili na návěsu  pojízdný bar, a díky tomu mohou divákům nabídnout kromě odvážných kousků také parádní zázemí. Samotné vystoupení jako vždycky přináší vzrušující podívanou, a je fajn, že v programu se hodně myslí i na děti.

Další nedílnou součástí Motosalonu je prezentace motoškoly Bezpečně na motorce s Mírou Lisým. Týmový přívěs už jste možná někde potkali, vždyť brázdil republiku celou loňskou sezónu, a poskytl útočiště desítkám žáků při teoretické části kurzů.

Do Brna dorazili také slíbení technici firmy Arai se svým servisním stanem, ve kterém po celou dobu konání veletrhu poskytují bezplatný servis přileb - tedy samozřejmě těch pouze s logem Arai. Jako každý rok jsou k dispozici také testovací přilby ve všech velikostech, které se krásně doplňují s další částí doprovodného programu.
Tím je premiérová možnost zkušebních jízd na motocyklech Yamaha. Testovací flotila zahrnuje hlavně žhavé novinky, včetně dvouválcové krasavice MT-07, kterou si rovnou z Brna vezeme do redakce na test, a moc se na ní těšíme.
Počasí po celý víkend přeje také testovacím jízdám na skútrech do objemu 125 ccm. Svoje modely nabízí ke svezení Honda, Aprilia, Piaggio, Vespa i Kymco a zájem je skutečně velký. Jenom za sobotu si u Hondy půjčilo skútr přes dvě stovky zájemců, a největší zájem byl pochopitelně o bestseler PCX  125.
Autogramiád proběhlo na Motosalonu spousta, a tentokrát se jedna konala i na našem stánku. V sobotu dopoledne přišel rozdávat podpisy náš nejúspěšnější účastník letošního Dakaru David Pabiška.
Nejenom bezpečnosti motorkářů se věnuje program Besipu - jde přece také o to, umět pomoci kamarádovi, když se nějaká nehoda přihodí. Na figurantovi Freddym si to může po předchozí instruktáži nanečisto vyzkoušet každý.
Integrovaná střední škola automobilni prezentuje na domácí půdě v Brně svůj obor mechanik motocyklů a současně testuje dovednosti učňů i zkušených motomechaniků. Soutěží se na šesti různých stanovištích s 25minutovými limity a v různých typech servisních prací včetně moderního zjišťování závad pomocí počítačové diagnostiky. Profesionální servismani završí výstavní maratón svou soutěží v neděli.
Na solidní účasti motorkářů se podepsalo také pěkné počasí. Za tři dny výstavy přijelo přes 500 motorek.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist