yamaha_demo_tour




Sportovní V9 Bobber představila Moto Guzzi

Návštěvníci právě probíhajícího festivalu Open House v rodišti strojů s orlem ve znaku mohou obdivovat dvě novinky v modelové řadě. První je očekávané cenduro V85 ve finální produkční verzi, druhou pak V9 Bobber v nové verzi Sport.

Guzzi pokračuje u novinky v tradici upravování stávajících modelů, a tak se Bobber, kterého jsme měli už párkrát v testu, dočkal drobných designových, ale i funkčních vylepšení. Na první pohled zaujme jednoduché solo sedlo, díky kterému zmizely stupačky pro spolujezdce. Takhle působí zadek motorky mnohem lehčím a sportovnějším dojmem, s čímž koresponduje jiný tvar výfukových koncovek. Když už jsme se takhle z kraje začali věnovat zadku, nesmíme vynechat nejvýraznější technický upgrade, kterým jsou zadní tlumiče Öhlins s piggy back nádobkou. Je jasné, že nabídnou sportovnější nastavení, ve kterém se díky laditelnému předpětí, útlumu a odskoku budou moct noví majitelé také trošku pošťourat.

Když při obhlídce stroje půjdeme směrem k předku, nemineme motor, který se krom matné barvy výraznějších změn nedočkal. Ostatně barva je dalším velkým tématem Sporta, protože ukazuje novou dvoubarevnou kombinaci. Změny se odehrály i od krku řízení dál. Rovná řídítka jsou namontovaná na kratších představcích, takže se dočkáme sportovnější jízdní pozice. Závoďáckou náladu na palubě jistě podtrhne i přední štítek nad světlem, které je spolu s budíky v nové temné grafice uloženo níž. Podobně jako třeba u Racera z řady V7 má i V9 Bobber Sport prachovky na předních vidlicích. Jejich vnitřnosti se ale žádných změn nedočkaly, což nemůžeme říct o předním blatníku. Ten se dočkal vcelku razantního zkrácení. Dostupnost a cena novinky zatím bohužel není známá.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 3 Kč
SHIK přispěl 3 Kč
Bay přispěl 3 Kč
skopuzzi přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
zdenjarda přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist