globalmoto_duben_nolan




KTM má nový 790 Duke a koncept 790 Adventure R

KTM v Miláně představuje svůj nabroušený skalpel v podobě nahatého Duka 790. Na tuto novinku se už dávno čekalo, a právě v tuto chvíli je finální verze odhalena. Kromě pouličního bojovníka se představuje také terénní koncept 790 Adventure R Prototype, který má s Dukem společné dvouválcové srdce, ovšem na finální verzi si budeme muset ještě chvíli počkat.

Kapitoly článku

Na pódium přichází Hubert Trunkenpolz a představuje úspěchy značky za poslední rok a samozřejmě zdůrazňuje sezónu MotoGP. Také proto se na pódiu objevuje Paul Espargaro, který jejich MotoGP speciál letos krotí, a má před sebou ještě poslední závod ve Valencii.

Za chvilku už společně odhalují úplně novou nahatou novinku pod přezdívkou „skalpel“, tedy KTM 790 Duke. Atmosféru umocňuje akční video, kde se Duke předvádí v plné parádě a o jeho dovednostech napovídá na okruhu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

V Mattighofenu vyvinuli úplně nový motor, který produkuje maximální výkon 77 kW při 9000 ot./ min. a krouťák 86 Nm. Jde o řadový kapalinou chlazený dvouválec o objemu 799 ccm.

Hned po ní přichází řadu na blátivý svět a publikum zdraví asi osoba nejpovolanější, tedy úřadující mistr světa MXGP Antonio Cairoli, který se po boku zahalené terénní novinky rozpovídá o uplynulé sezoně. Jelikož světový titul vyjel pro oranžové i Pauls Jonas ve třídě MX2, přichází na pódium také on a chvíli po něm také Jefrey Herlings, nebo enduro mistr světa Josep Garcia. Publikum si užívá našláplého offroadového závodního videa, které shrnuje sezonu a úspěchy továrního týmu. Jelikož rallye znamená pro rakouskou značku hodně, na pódium přichází vítěz loňského Dakaru Sam Sunderland a odhaluje fungl novou zraň pro Dakar 2017, tedy KTM 450 Replica.

Adventure motorky jsou pro KTM velkým artiklem a to jen dokládá další očekávaná novinka, kterou je koncept 790 Adventure R. Sam Sunderland odhaluje zabláceného advíka a v tu chvíli se jen potvrzuje, že se jedná o mašinu, která se neplánovaně odhalila ještě před tím, než výstava otevřela brány. Na tento kousek v sériové podobě si budeme muset bohužel počkat do dalšího roku.

Nejspíš se ale máme na co těšit, protože akční video, ve kterém si to 790 Adventure rozdává s dakarovým speciálem, stojí za to. Základem bude stejný motor jako pro 790 Duke, tedy řadový dvouválec.

Záznam z tiskovky KTM

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist