yamaha_demo_tour




90 let Jawy v Indii slaví limitovanou edicí

Jsou to dva měsíce, co proběhla v Týnci nad Sázavou oslava 90. let tuzemské značky. Při té příležitosti měli našinci i první možnost si na vlastní oči prohlédnout indickou Jawu 300. Historii samozřejmě dobře znají i v druhé nejlidnatější zemi světa, kde k oslavě výročí připravili moc pěknou limitovanou edici novodobé Kývačky.

U Evropských značek bývají limitované edice opravdu extra. Špičkové komponenty, exotické materiály, vyšší výkony a tomu taky odpovídající komerční divadlo s nezanedbatelným cenovým nárůstem oproti standardu. Kolikrát se pak rovnou při výrobě počítá s tím, že takový motocykl vůbec nespatří asfalt, ale rovnou se přestěhuje do sbírky mezi další jemu podobné. Výroční modely japonských značek bývají často pouze o jiných barvách, maximálně o laděném výfuku a malém štítku na brýlích. Jejich cena také většinou bývá vyšší jen o několik tisícovek a jejich majitelé s nimi více méně normálně fungují. Tak či tak je to většinou o tom „kdo dřív přijde, ten dřív jede“.

Králem limitek je rozhodně MV Agusta, z japonců asi nejvíc válí Yamaha. Její žluto-černá R1 z roku 2016 nás nikdy nenechá chladnými...

V Indii je ale všechno jinak. Co se samotné motorky týče, to je spíš ten japonský přístup. Technika zůstává na chlup stejná, jiné jsou jen barvy. Zato ale parádní! Kombinace červené a bílé slonoviny je reminiscencí na první sériovou Jawu z roku 1929. Krom barev Jawy 500 OHV alias Rumpálu indické tříkilo vyjede také s výročním emblémem na nádrži, kde se objeví i výrobní číslo. Jenom je škoda, že to podle fotek vypadá na obyčejnou nálepku. Na druhou stranu, za ty peníze…

V ceně a dostupnosti je pak ten největší indický fór. Oni na tom nechtějí nijak vydělat, spíš je to takový dárek zákazníkům. Limitovaná edice totiž bude stát stejně jako obyčejná Jawa 300 s duálním ABS a o jejím novém majiteli rozhodne štěstěna. Kdo má aktuálně platnou rezervaci na jakoukoli novou Jawu nebo se do 22. října zapíše do pořadníku, automaticky má nárok zúčastnit se losování. Ano, čtete správně. Všech 90 motocyklů, které se v téhle barevné kombinaci vyrobí, najde svého budoucího majitele pomocí losovačky. No, přejeme hodně štěstí a vylosovaným šťastlivcům gratulujeme.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Podívejte se na video z krátkého testu indické třístovky v ČR

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

První jízda na indické Jawě 300. - Jak jezdí novodobá Kývačka?

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jirin1 přispěl 3 Kč
callowsick přispěl 3 Kč
kastro přispěl 3 Kč
Targus přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist