globalmoto_duben_nolan




Jarní burza Chotusice 2013

Většina návštěvníků dorazila na chotusický blešák automobilem. První vlaštovky přilétly na motocyklech a někteří se dopravili do Chotusic helikoptérou. Pojďme se podívat, co vše bylo na rozlehlých prodejních plochách k vidění a samozřejmě ke koupi.

Kapitoly článku

Potřebujete se vybavit na prvomájové či jiné slavnosti? Tak to není problém. V Chotusicích nakoupíte širokou paletu barevných mávátek. Potřebujete obléci teplé ponožky? Tak ty také bez problému nakoupíte v nejednom stánku. Tento sortiment skýtal i nevídané akce 1 + 1 pár ponožek zdarma

Přejete si úžasné plastové hračky pro vaše ratolesti? Jen si račte vybrat! Je libo módní šmouly nebo raději pejska, který roztomile zavrtí ocáskem? No za pouhých osmdesát, nekupte to. Bolí vás klouby z chůze po chotusickém štěrku? Nevadí! Vaše šrámy účinně vyhojí konopné masti. Nejeden stánek také nabízí výrobky z ovčí vlny. A proč ne. Zima ještě neřekla svoje poslední slovo. Pohádkové deštníčky pro malé princezny? Jen si račte vybrat!!! Pro dámy je možno nabídnout nevídaný sortiment mycích houbiček za ceny zcela bezkonkurenční. Pánové si mohli z burzy odnést nejedno nádherné košaté paroží. 

Nechyběla ani nová dřevěná prkénka na krájení masa a vybavení pro řezníky.


Organizátor na svých webových stránkách výslovně uvádí, že prodej tohoto sortimentu je zcela nepřípustný. Ale obchody kvetou vesele dál. „Jen prodejče zaplať“ třeba i na příští rok.
Mnoho návštěvníků je touto situací znepokojeno. Reptá i nejeden prodejce, se sortimentem, který na tuto burzu opravdu patří. Mnozí slibují, že tu jsou opravdu naposled. Uvidíme. O posledních burzách řady návštěvníků nehoustnou

Podívejme se tedy i na druhou stranu prodávajících. Bylo nabízeno zhruba asi dvacet kompletních motorek. Mezi nimi dva zajímavé kousky v dámském provedení. Dále dvě „Speciálky“ od Jawy a zrenovovaná předválečná čezeta.

K  vidění bylo i několik závodních okruhových speciálů. Ve větším množství byly ke koupi samostatné motory, mezi nimiž byly i závodní speciály ze Strakonic

Tradičně velká byla nabídka výrobců replik, kteří mají svoje stánky v horních řadách prodejního areálu. Samozřejmě nechyběly stánky s občerstvením, které se starají o hladové žaludky všech. Po mnoho let je v tomto směru nejprodávanější „chotusická“ klobása.
Závěrem pro pořádek připomenu termíny dalších letošních burz v Chotusicích u Čáslavi: 1. 6., 27. 7., 7. 9., 2. 11., 14. 12.

Informace o redaktorovi

Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):



TOPlist