yamaha_demo_tour




Indian Scout FTR750: další nový kůň pro flat track

Závody na hliněných oválech zažívají nárůst popularity nejen ze strany jezdců a diváků, ale začínají se o ně víc zajímat také výrobci. Není to tak dávno, co se Harley-Davidson vytasil po 44 letech s novým závoďákem XG750R, a už tu máme druhý tovární speciál. Pozadu nechce zůstat ani další americká značka Indian, která postavila svůj stroj na základě modelu Scout.

Jako první se s novinkou mohli seznámit návštěvníci 76. ročníku známého motocyklového megasrazu ve Sturgis, kde Indian oznámil návrat do profesionálních závodů AMA Flat Track. U slavnostního představení nového speciálu byli přítomni dva vysloužilí jezdci legendární stáje Indian Wrecking Crew a členové síně slávy AMA Bobby Hill a Bill Tuman. Druhý jmenovaný naposledy vyhrál národní mistrovství na motocyklu Indian v roce 1953.  

Prezident firmy Steve Menneto uvedl  nový speciál slovy: "Závody a vítězství patří k významnému dědictví téhle značky, a všichni jsme hrdí na to, že můžeme být součástí tohoto historického návratu Indian Motorcycles na profesionální závodní tratě. Tým konstruktérů a inženýrů dokázal postavit stroj, který naváže na naše legendární úspěchy.”

Charakteristickými prvky nového Indianu Scout FTR750 jsou vysokootáčkový vidlicový dvouválec v unikátním ocelovém rámu s krátkým rozvorem kol, velký centrálně uložený airbox a lehké karbonové kapoty. V designu se odráží návaznost na klíčové závodní modely včetně slavného Indianu Big Base Scout, který ve své době dominoval tratím po celé zemi a dodnes se účastní veteránských závodů. Více podrobnosti bude zveřejněno až později, s prvním oficiálním startem v seriálu AMA Flat Track Pro se počítá pro sezónu 2017.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist