yamaha_demo_tour




Indian Chief 2009

Další zpráva ze světa chopperů a cruiserů je opět z USA - po několika letech příprav konečně přichází do prodejen nový Indian Chief 2009. Zdá se, že reinkarnace kdysi tak slavné značky je na dobré cestě, ale tak to vypadalo i v roce 1999, aby pak v roce 2003 přišel další bankrot...

Historii této značky zde nebudu opakovat, najdete ji spolu s dalšími popisy historie značek v naší Motodatabázi. Model, který právě míří z výroby do showroomů, představuje zatím poslední pokus o oživení značky a nebude to mít vůbec lehké. Obnova začala v rozvíjející se ekonomice v roce 2006, ale vinou zdržení přicházejí první kusy do obchodů až teď, v době hospodářské recese. Bohužel se dá očekávat snížení poptávky po luxusním zboží bez užitné hodnoty, takže nezbývá než držet palce a doufat. V odvážných plánech výrobce ze Severní Karoliny a jeho britských vlastníků se hovoří o vytvoření sítě 50 dealerství po celém USA do konce roku 2011.


Nový Chief je poháněn vzduchem chlazeným vidlicovým dvouválcem 1720 ccm s vstřikováním paliva, doplněným třícestným katalyzátorem. Za motorem přichází na řadu šestistupňová převodovka a finální převod ozubeným řemenem. Na silnici se pak výkon přenáší do kol o parametrech 130/90-16 vepředu a 150/90-16 vzadu. Zájemci si musí připravit 30999USD za provedení Standard až 35499USD za Vintage. Jednotlivé modely se liší pouze doplňky a stupněm výbavy, celkem je tedy Chief v nabídce ve verzích Standard, Deluxe, Roadmaster a Vintage.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist