yamaha_demo_tour




První fotky nové Hondy Fireblade

Okolo CBR 1000RR Fireblade pro rok 2017 už bylo řečeno mnoho, ovšem většina informací jsou zatím pouze nepodloženými zvěstmi. Až nyní máme v ruce nějaký materiál, který ukazuje z připravovaného superbiku víc. A možná, že se těch novinek oproti minulému ročníku zase tolik nekoná.

Na Twitteru se objevily první dvě špionážní fotografie, zachycující Hondu CBR 1000RR Fireblade během natáčení videospotu pro japonský trh. A ačkoliv se z obrázků bohužel nedozvídáme příliš, můžeme docela jistě mluvit o zcela přepracovaném vzhledu kapotáže, kdy zejména přední část značně připomíná novou CBR 250RR. Dost jiný je také podsedlový rám a zadní partie spolu s výfukem, podléhajícím normě EURO 4.
Jenže to je z viditelných změn na motorce tak asi všechno. Podle prvních obrázků to totiž vypadá, že si Fireblade pro nadcházející rok zachová prakticky stejný rám jako dosavadní verze, a že stejná je i kyvná vidlice nebo motor. Z něj můžeme vidět víko spojky, totožné s tím, které se na Firebladu nachází už nyní.Spíš než na zásadní přepracování celé motorky, došlo tak u Hondy hlavně na drobné přenastavení a změnu vnějšího designu. Očekávat můžeme také větší nášup elektroniky, takže by měl Fireblade dostat stejné vychytávky, jako jeho konkurence. Na přesné detaily a specifikace si ale musíme ještě nějakou chvíli počkat.
Spíš než na nový Fireblade, obracíme své naděje v tuto chvíli k propíranému novému modelu, kterým by údajně mohl být superbike s vidlicovým čtyřválcem, odvozený od RCV213-S. O něm sice zatím nejsou žádné konkrétnější informace, ale třeba budeme brzy vědět víc.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist