husqvarna_svartpilen_801_2




Novinky od Hondy: CTX700 a CTX700N

Honda rozjíždí svojí strategii jednoho společného motoru pro co nejvíc modelů pěkně zostra. Po naháči NC700S, enduru NC700X a skútru Integra postavila na řadovém sedmistovkovém dvouválci dva nové cruisery. Zatím byly představeny na americkém trhu, zbytek světa včetně Evropy si bude muset minimálně rok počkat.

Obě novinky, které se poněkud překvapivě objevily na mezinárodní motocyklové výstavě v Chicagu, se drží základní koncepce populární řady NC. Do názvu ale dostaly jinou zkratku, symbolizující pojmy Comfort-Technology-Experience a v jejich vzhledu můžeme najít podobný rukopis, jako u nového odstrojeného Goldwinga F6B nebo futuristického poloskútru DN-01.
Oba modely mají společný horizontální design a liší se prakticky jenom přední maskou. Naked verze má nad předním světlem jenom symbolické lízátko, zatímco kapotovaný model CTX nabídne jezdci o něco větší závětří, zvlášť s vyšším provedením plexiskla. Oba cruisery se pak liší ještě v několika detailech, jako výškou řídítek nebo držáky pro spolujezdce.
Základní konstrukce a technické parametry jsou ale shodné: řadový dvouválec o objemu 670 ccm má maximální výkon 35 kW, přesně podle nových regulí pro skupinu A2. K jeho největším devizám patří kroutící moment 60 Nm, který má k dispozici už v hodně nízkých otáčkách, a skoro zanedbatelná spotřeba.
V nabídce je i verze s automatickou dvouspojkovou převodovkou, která společně s výškou sedla 720 mm a možnosti příplatkového ABS přiláká nejednoho motorkářského začátečníka, ale předpokládaná lidová cenovka (naked verze stojí 6 999 dolarů, kapotované CTX pak 7 799 babek) možná učaruje i kdejakému ostřílenému harcovníkovi. My se na ní každopádně těšíme už teď.


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist