husqvarna_svartpilen_801_2




Nová Honda CBR250RR zvládne i okruh

Honda odhalila novou verzi svojí silniční malorážky, určenou jezdcům, kteří od nízké kubatury požadují totéž, co od velkých strojů. CBR250RR přichází s dospěláckým vzhledem a se spoustou zajímavých prvků. Vyrábět se bude v Indonésii, kde byla včera oficiálně představena.

Srdcem futuristicky vyhlížející motorky je zbrusu nově navržený motor. Vodou chlazený řadový dvouválec má rozvod DOHC a Honda se o něm nebojí tvrdit, že mu denní dojíždění po městě půjde stejně dobře, jako třeba blbnutí na okruhu. Částečně kvůli emisím a částečně kvůli přívětivosti k jezdci disponuje novinka systémem ovládání škrticí klapky bez lanka, což dovoluje i použití tří režimů odezvy na plyn. Je jen škoda, že Honda zatím neuvedla, jaký bude výkon.

Motor je obklopen příhradovým rámem z ocelových trubek a o odpružení předního kola se stará dvojice obrácených vidlic se zlatě zbarvenými pouzdry. Zadní kolo je uchyceno v hliníkové kyvné vidlici, která je díky novému designu užší a dovoluje větší úhel náklonu. O odpružení zadku se stará tlumič Pro-Link s nastavitelným předpětím. Brzdový kotouč má vpředu průměr 310 mm, vzadu 240 mm a k dispozici bude za přípatek i ABS.

Co se vzhledu týče, Honda se do jisté míry inspirovala konceptem Light Weight Super Sport Concept, který byl představen loni na Tokyo Motor Show. Z tohoto zajímavého stroje pochází například podsedlovka a částečně i přední kapotáž, ve které se nachází duální LED světlomety.

První trh, na kterém se CBR250RR objeví, bude ten v Indonésii a zde se bude novinka také vyrábět pro celý svět. Příchod na náš evropský trh můžeme očekávat pravděpodobně během příštího roku.

Oficiální video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist