husqvarna_svartpilen_801_2




Leslie Porterfield a Fireblade překonali rekord

Na solném jezeře Bonneville byl překonán rychlostní rekord sériových litrových motocyklů. Postarala se o to Leslie Porterfield na stroji Honda Fireblade.

Během závodního víkendu Bonneville Speed Week překonala Leslie Porterfield na Hondě CBR1000RR Fireblade rychlostní rekord v kategorii sériově vyráběných motocyklů s motorem o objemu do 1 000 ccm. Výsledná změřená rychlost byla v průměru obou směrů jízdy 200,137 mil za hodinu (322,089 km/h), což je o 7 mil za hodinu více, než byl dosavadní rekord. Honda CBR1000RR Fireblade byla absolutně bez jakýchkoliv motorových nebo aerodynamických úprav a i přesto prolomila magickou bariéru 200 mil za hodinu.

Známá Guinnessova kniha rekordů tituluje Leslie Porterfield jako "Nejrychlejší ženu světa na motocyklu". Leslie má vlastní prodejnu motocyklů v Dallasu a je držitelkou několika světových rychlostních rekordů právě z Bonneville.
Pro ilustraci: Leslie je držitelkou ženského rekordu s nejvyšší rychlostí na motorce, když v roce 2008 jela 232,522 mil za hodinu (374,208 km/h) s upravenou Suzuki Hayabusou

Mimochodem, když se o rekord snažila o rok dříve, spadla v rychlosti kolem 175 km/h a byla v bezvědomí letecky přepravena do nemocnice se zlomeninou sedmi žeber, propíchnutou plící a silným otřesem mozku. I přesto se Leslie o rok vrátila a získala rychlostní rekord!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (40x):



TOPlist