yamaha_demo_tour




Honda CBR250RR: první oficiální podoba

Poměrně dlouho před tím, než na podzimních výstavách odstartuje seriál představování novinek pro příští rok, se dostalo na svět prvních pár obrázků očekávané malorážky od Hondy. Respektive se jedná o krátké video s upoutávkou, ze kterého se však dá vysledovat pár podstatných detailů.

Honda představila svůj koncept lehkého supersportu na loňské Tokyo Motor Show, a teď to vypadá, že tento projekt dostal zelenou. Ve srovnání s konkurencí má také Honda v tomto směru co dohánět - Yamaha R3, Kawasaki Ninja 300 nebo KTM 390 RC jsou proti současnému modelu CBR300R mnohem atraktivnější pro sportovně  založené jezdce. Novou vstupenkou do světa skutečných supersportů by se tak měla stát nová čtvrtlitrová Honda s označením RR, které je z videa jasně patrné.

Protože klip pochází z produkce indonéského zastoupení značky, není vyloučeno ani to, že pro Evropu si Honda připraví silnější verzi modelu s motorem o objemu kolem 300 ccm. S velkou pravděpodobností však půjde o řadový dvouválec, který bude schopen atakovat na otáčkoměru hranici 14 tisíc. Tím pádem od něj lze očekávat i vyšší výkon, přičemž některé zdroje mluví o hodnotě až 45 koní. S takovými parametry by Honda mohla oslovit nejen majitele řidičáků skupiny A2, ale i zkušenější bikery.

Fanoušky jistě potěší i to,  že proti původnímu konceptu zůstaly se zásadně nezměnily sportovní tvary kapotáží, ani agresivní výraz předního světlometu. Ten si Honda před časem dokonce nechala patentovat. Z "racingové" výbavy dále jmenujme přední USD vidlici, nebo bohatě dimenzovanou přední brzdu s ABS.

Pokud se potvrdí informace, že první kusy budou na asijském trhu v prodeji od letošního podzimu, dočkáme se zřejmě více podrobností včetně dostupnposti pro Evropu ještě před říjnovou výstavou Intermot. 

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist