husqvarna_svartpilen_801_2




Harley-Davidson představil novou Road Glide

Ještě před tím, než bude představena kompletní modelová řada H-D 2015, se americká značka o víkendu na srazu Sturgis pochlubila první novinkou. Do její nabídky se podle očekávání vrací polykač kilometrů Road Glide se žraločí maskou.

Na první pohled je jasné, že HD zásadně zapracoval na vzhledu a nejedná se přitom jenom o kosmetické úpravy. Nová Road Glide získala prvky z „Project Rushmore“ - jako příklad může sloužit přední „žraločí“ maska, která byla testována v aerodynamickém tunelu. Sama kapotáž je užší než u předchozího modelu a byla vytvarována tak, aby zlepšila proudění vzduchu ve prospěch komfortu jezdce. Ihned patrný je dvojitý LED reflektor „Daymaker“, který je nejenom silnější, ale má také větší rozptyl.
Další výbava zahrnuje například boční kufry, které jsou stejné jako u ostatních turistických modelů, chromované výfuky, litá hliníková kola, tempovat, zadní odpružení air-ride a informačně-zábavní systém „BoomBox 4.3“. ABS systém propojených brzd Reflex je u základní verze na přání, pokud si ale objednáte Road Glide Special, dostanete kromě ABS také lepší informačně-zábavní systém, který je standardně vybaven navigací ovládanou joystickem na řídítkách.
O pohon se stará klasický vzduchem chlazený motor Twin Cam 103, který se dodává od roku 2009. K dispozici bude pět barevných kombinací, přičemž cena v USA u standardní verze začíná na  20.899,- USD (430.661,- Kč) u modelu Road Glide Special to bude  23.199,- USD (478.057,- Kč).

Představení na srazu Sturgis


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist