globalmoto_duben_nolan




2009 HD V-Rod Muscle a Tri Glide

Do příští sezóny vyráží Harley Davidson s celou řadou modernizací většiny stávajících modelů, ale také se dvěma zajímavými novinkami. Těmi jsou nový V-Rod Muscle a první trike v nabídce tohoto výrobce - Tri Glide

V-Rod Muscle je samozřejmě verzí stávající řady V-Rod, přesto svým designem vybočuje z řady a dělá čest svému názvu, protože svaly (muscle) z něj jen čiší. Odhalená obrovská zadní pneumatika o šířce 240 mm a hlavně výrazné výfuky striktně vodorovné s vozovkou opravdu působí dojmem svěžího nového designu - HD vždy razil směr a přinášel nové myšlenky i tam, kde se ostatní spokojovali s jeho napodobováním.
Zadní část se podařilo opticky vyřešit začleněním zadních diodových světel a směrovek přímo do koncového lemu krátkého blatníku, teď už jen nezbývá doufat, že česká legislativa skousne umístění espézetky po straně vedle zadního kola. Krátkému zadku odpovídá i strohý přední blatník a diodové směrovky integrované do ramen zrcátek. „Pod kapotou“ najdeme starý známý vodou chlazený V-Twin Revolution o objemu 1250 ccm a maximálním výkonu 122 koní.
Další specialitkou HD pro sezónu 2009 je pak sériový trike s názvem Harley-Davidson Tri Glide vycházející z toho největšího turistického stroje v katalogu výrobce - tedy Electra Glide. Tento model také poskytne pohonnou jednotku - sedmnáctistovka s krouťákem 137 Nm by na pohon tohoto monstra měla v pohodě stačit. Zajímavostí je také mohutný objem zavazadlového prostoru, který dosahuje až 185 litrů.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist