globalmoto_duben_nolan




Ducati Hypermotard 848 (nové spy-photos)

Špionážní fotografie sice jasně naznačují, že jde o Ducati Hypermotard, ale tím spekulace nekončí. Jakou mám motocykl na snímcích pohonnou jednotku? Nejedná se tu náhodou o druhou generaci Hypermotardu?

U Ducati se už několik let praktikuje jednoduchý postup: udělá se rám a podvozek motocyklu, ve kterém se jen střídá motor. Známe to např. z modelu Monster, kde se u stejné motorky střídají motory 696, 796 a 1100. Podobné je to i u supermota Hypermotard, kde jsou dvě verze 796 a 1100. A tím se nabízí otázka: co to vlastně na špionážních fotografiích máme zachyceno?

Jedná se zcela jistě o motocykl Ducati a i přes snahu použít tzv. psychokamufláž je jasné, že jde o model Hypermotard. Na internetu jsou spekulace, že by to mohl být nový model s motorem ze supersportovní 848 (výkon 140 koní).
Tady bych si dovolil naznačit dvě roviny spekulací: v té první se mluví, že Ducati konečně pochopila, co je to ostrý motard a narve do mašiny nabroušený dvouválec, se kterým bude zábava. V té druhé linii se ale mluví o tom, že výkon modelu 796 je 81 koní a 1100 EVO má výkon 95 koní, proto tam najednou ten obrovský skok s výkonem 140 koní nesedí. Ano, můžeme se dočkat toho, že motor bude lehce podladěn, například na 120 koní...

Spíše se přikláníme k teorii, že na fotografiích je druhá generace Hypermotardu, protože premiéru měl tento bike už v roce 2007 a po pěti letech by si už možná zasloužil nějaký pořádný facelift. A aby toho nebylo málo, jsou zde i tací, kteří si myslí, že by Ducati mohlo představit zcela nový model, někde na pomezí cestovního motocyklu a funbiku, aby mohlo konkurovat KTM 990 SM-T. Nejspíše si budeme muset počkat na podzimní výstavy, kde se dozvíme více informací.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist