globalmoto_duben_nolan




Barvy pro Ducati Monster 696

O novém Monsteru jsme již informovali v reportážích z Milána. Nyní byly zveřejněny barevné kombinace tohoto modelu pro rok 2008, a to je příležitost se na tento přelomový model znovu podrobněji podívat. Ale napřed k barvám - pro tuto sezónu budou od dubna kromě dukaťácké červené k dispozici ještě barvy „perlově bílá“ a tradiční „matně černá“, obě doplněné černými trubkami příhradové části rámu.


Po počátečním šoku, že se Monsterů objevuje litý rám, byť jen v zadní části, se z nového modelu při setkání v reálu na výstavách vyloupla nádherná motorka. Osobně bych řekl, že se Italům opět povedlo dovedně skloubit uspokojení požadavků po novém a neotřelém designu a nižší váze spolu s klasickým výrazem a návazností na historii a charakter řady Monster. Zásadním způsobem hrábnout do podoby Monstera přitom určitě vyžadovalo velkou dávku odvahy, protože 15 let historie tohoto fenoménu je rozhodně zavazující. Modernistické prvky jako nekulatý světlomet dělený do dvou oblastí nebo diodová zadní svítilna, nádrž s průduchem, baňaté výfuky umístěné blíže pod sedlo, to vše svědčí o zcela novém přístupu. Model 2008 je ale přesto na první pohled ryzí Monster. S pomocí minimálního počtu designových prvků vznikl moderně vyhlížející naháč, který si i nadále nespletete s žádným konkurenčním výrobkem. Už od pohledu slibuje to nádherné svezení na stroji s desmodromickým dvouválcem a specifickým charakterem, který nelze nijak vyjádřit hodnotami křivek či údaji o maximálním výkonu.

 

Příhradový rám přitom využil modernizace osvědčené v modelech 1098, přičemž trubky o průměru 34 mm mají nyní tloušťku pouhých 1,5 mm, aniž by tím utrpěla tuhost podvozku. Také díky tomu se podařilo stlačit hmotnost na 161 kg suché váhy a Ducati Monster 696 tak letos bude ve své třídě myslím nejlehčím roadsterem. Motor o výkonu 80 koní a krouťáku 69 Nm s podobnými prvky jako u 1098, radiální brzdy, spojka APTC použitá již u modelu 695, to vše zní docela lákavě... Cena pro český trh zatím není finální, ale dá se očekávat podobná cenovka jako u modelu Aprilia Shiver, který bude přímým konkurentem tohoto stroje.

Video: Ducati

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)


Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (16 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist